Ati vizitat Parcul National Cheile Nerei? Daca nu, atunci este momentul sa o faceti!

Doar o singura privire catre cascadele si padurile luxuriante verzi din Parcul National Cheile Nerei, va fi suficienta sa ne reamintim ce loc magic si incantator este tara noastra.
Parcul National Cheile Nerei-Beusnita, este alcatuit dintr-o serie de ravene subtiri si adanci, care au fost separate de eroziunea raurlor Nera si Beu si afluentii lor. Fluviile curg printr-o zona puternic impadurita.
Desi nu este o adevarata regiune tropicala, padurile si numeroasele specii exotice ale faunei din zona, ne amintesc de junglele din America Centrala.

Cu siguranta, cea mai faimoasa formarea din parc, este cascada Bigar – cascada ce nu se aseamana cu multe alte cascade. Caderea de apa creaza o cascada fina si cetoasa deoarece cade pe rochia verde a materialului vegetal si in rau.

Exista mai multe trasee montane care urmaresc traseul raurilor din parc, subliniid zeci de cascade, crevase si canioane care alcatuiesc aceasta destinatie parca din alta lume. Zona este, de asemenea, o remiza mare pentru cei interesati de alpinism, pesteri si speologie.

Parcul a fost oficial protejat incepand cu anul 2000, iar acum este mai accesibil decat oricand pentru cei care doresc sa vada frumusetea naturii in cea mai pura forma.
Eforturile de conservare au condus la un crestere semnificativa a florei si faunei, ceea ce o face cu atat mai mult o zona demna de vizitat.

Parcul gazduieste o varietate de animale, pesti si plante. In timp ce padurea este dominata de copaci de stejar englezesc, fag si frasin, solul este acoperit cu un covor vegetal format din sute de specii de ierburi si flori luxuriante, cum ar fi orhidee si sofran, oferind zonei o pasune colorata si moale.
Unele dintre animalele pe care va puteti astepta sa le vedeti sunt: ursul brun, lupi gri, vidre europene, soparle verzi, viespari europeni, bufnite eurasiatice.

In continuare, va prezentam frumusetea naturala din Parcul National Cheile Nerei pentru a va convinge sa il vizitati.

Pe langa toate acestea, speram ca imaginile sa va convinga sa vizitati aceasta frumoasa zona turistica din Romania.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole