8 parcuri de distractii din Europa. Ce au de oferit si unde sunt localizate

Cand vine vorba de distractie, putem spune ca Europa sta foarte bine la acest capitol.
Astfel, aceasta ofera sute de parcuri de distractii, atat pentru copii, dar, de asemenea, pentru adulti. Descoperiti selectia noastra ce include cele mai bune parcuri de distractii din Europa si porniti in aventura vietii voastre.

1. Disneyland Paris, Franta

Basmele iau nastere pe cele 5 terenuri incredibile, pline cu atractii, spectacole si parade stradale. Va veti indragosti la prima vedere de acest parc de distractii. Nu mai mentionam ca distractia este garantata.

2. PortAventura, Spania

PortAventura este un parc tematic si o statiune din sudul Barcelonei, in Tarragona, Spania; pe Costa Dorada. Acesta atrage aproximativ 4 milioane de vizitatori pe an, ceea ce il claseaza in topul celor mai vizitate parcuri de distractii tematice din Spania.

PortAventura Park este, de asemenea, al 6-lea parc tematic cel mai vizitat in Europa. Statiunea include, Costa Caribe Aquatic Park si patru hoteluri. Este cea mai mare statiune din sudul Europei.
Parcul, situat in partea de sud a Barcelonei, are cinci zone tematice bazate pe civilizatii istorice (Mediterrania, Vestul Indepartat, Mexic, China si Polinezia) si o zona pe Sesame Street, care a fost deschisa in anul 2011.

3. Futuroscope, Poitiers – Franta

Cu mai mult de 46 de milioane de vizitatori de la deschidere, Futuroscope este una dintre cele mai cunoscute si mai iubite parcuri de distractii din Franta. Si singurul de acest gen din Europa!

Futuroscope este locul ideal pentru a va relaxa, pe cele 60 de hectare de peisaj verde si 25 de experiente originale, pe care nu le veti gasi nicaieri altundeva. Spectacolele de basm si atractiile fascinante se vor potrivi tuturor gusturilor si varstelor: filme in format gigant, atractii pline de senzatii tari, plimbari cu efecte 4D, jocuri, spectacole live, activitati in aer liber, si multe altele, va asteapta in parcul de distractii Futuroscope.

4. Europa Park, Germania

Europa-Park este cel mai mare parc de distractii tematic din Germania, si a doua cea mai populara statiune tematica in Europa, dupa Disneyland Paris.
Europa-Park este situat in Rust, in sud-vestul Germaniei, intre Freiburg si Strasbourg, Franta.

Parcul gazduieste, 12 roller-coastere, mai vechi fiind Alpenexpress, care traverseaza o mina de diamante, – si cel mai nou coaster fiind Arthur, un rollercoaster electric interior/exterior suspendat. Roller-coasterele Europa-Park au o capacitate foarte mare si numeroase atractii, ceea ce inseamna ca parcul poate gazdui pana la aprox. 50.000 de vizitatori pe zi.

5. Gröna Lund, Stockholm, Suedia

Gröna Lund este un parc de distractii din Stockholm, Suedia. Acesta este situat pe latura dinspre mare a insulei Djurgården si este relativ mic in comparatie cu alte parcuri de distractii, in principal, datorita locatiei sale centrale, care limiteaza expansiunea. Parcul de distractii de 15 acri are peste 30 de atractii, si este un loc popular pentru concerte in timpul verii. Gröna Lund a fost fondata in 1883 de catre James Schultheiss.

Locul de amplasare a parcului este destul de unic, in sensul ca majoritatea cladirilor sunt structuri rezidentiale si comerciale vechi, datand din secolul al 19-lea. Prin urmare, cladirile nu sunt construite pentru parc; in schimb, parcul este construit in jurul cladirilor.

 

6. Gardaland, Italia

Gardaland este un parc de distractii situat in nord-estul Italiei. Deschis 19 iulie 1975, aceasta include „Gardaland”, „Gardaland Sea-Life” si „Gardaland hotel”. Intregul complex se intinde pe o suprafata de 445.000 m². In interior exista atractii mecanice si tematice. In fiecare an, este vizitat de aproape 3 milioane de persoane.

In iunie 2005, Gardaland a fost clasat de revista Forbes pe locul 5 in topul primelor zece parcuri de distractii din lume, cu cea mai buna cifra de afaceri si in conformitate cu datele din 2011 este al 8-le din Europa dupa numarul de vizitatori.

7. Tivoli Gardens, Copenhaga – Danemarca

Tivoli Gardens (sau pur si simplu Tivoli) este un parc de distractii si agrement celebru in Copenhaga, Danemarca. Parcul a fost deschisa la 15 august 1843 este al doilea cel mai vechi parc de distractii din lume, dupa Dyrehavsbakken.

Cu 4.033 milioane de vizitatori, Tivoli este al doilea cel mai popular parc tematic sezonier din lume, parcul tematic cel mai vizitat in Scandinavia si al patrulea cel mai vizitat din Europa, Disneyland Paris, Europa-Park Rust si Efteling.

8. Walibi, Bruxelles, Belgia

Walibi Belgia este un parc de distractii unic, pentru intreaga familie. Acesta cuprinde 40 atractii, inclusiv 16 pentru copii, animatii stradale, 1 parc acvatic si multe altele activitati care va vor incanta.
Walibi Belgia este ideal de vizitat cu familia si prietenii.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole