Povestea Columbia Sportswear, compania care a plecat la drum cu pălării și a cucerit munții

În 1937, părinții lui Gert Boyle decid să plece din Germania din cauza regimului politic și să se mute în Portland, SUA. Cumpără apoi o mică fabrică în care se produceau pălării și o denumesc Columbia Hat Company. Numele este inspirat după râul Columbia, care trecea prin apropiere atelierului. 

După câțiva ani, frâiele afacerii sunt preluate de soțul lui Gert Boyle, Neal Boyle. Începând cu anii `60, compania se transformă în Columbia Sportswear Company și începe să producă o gamă variată de produse. În 1970 Gert Boyle trece la conducerea companiei, după moarte soțului ei. Ea a marcat istoria brandului Columbia și a aproape de companie până la moartea sa, în 2019. Poziția i-a predat-o apoi fiului ei, Tim Boyle. 

Haine de munte pentru vară și iarnă

Cu o istorie de peste 80 de ani, brandul Columbia a devenit unul de referință pentru cei care practică drumeții sau sporturi de iarnă. După ce a început să-și diversifice produsele, inițial au început cu producția de haine pentru pescuit. Ulterior, lucrurile au evoluat și au devenit cunoscuți în toată lumea pentru echipamente pentru drumeții pe munte sau alpinism. 

O geaca columbia nu înseamnă doar design, ci și multă tehnologie. Cei de la Columbia sunt recunoscuți că își perfecționează materialele astfel încât hainele lor să fie cât mai ușoare, respirabile, confortabile, iar celor care le poartă să nu le fie nici foarte cald, dar nici frig. 

De exemplu, tehnologia Omni-Heat Reflective, aplicată pe căptușeală, asigură o termoreglare a corpului. Mai exact, mai multe puncte din argint reflectă o parte din căldură înapoi spre corp, iar o altă calitate a tehnologiei aplicată pe geaca este că poate elimina transpirația și umiditatea spre exterior.

Practic, materialul, inspirat din foliile termice ale echipelor de salvare, mai are avantajul că este respirabil. De asemenea, are și proprietăți antistatice și antibacteriene. Sunt peste 500.000 de puncte de argint la o geacă, potrivit celor de la Columbia.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole