Spectaculoasa transformare a unei bălți într-o superbă stațiune

În urmă cu cinci ani, aici era o baltă de nămol, în care se scăldau animalele. Anul trecut au fost peste 200.000 de turiști. Începând cu 2008 au început investițiile cu fonduri europene și a început să se contureze stațiunea Băile Figa.

Astăzi se întinde pe o suprafață de 15 hectare. Este așezată într-o depresiune înconjurată de păduri, la doar 3 kilometri de orașul Beclean.

„Aici vei găsi o oază de sănătate, având în vedere că proprietățile apei sărate și a nămolului sunt asemănătoare cu cele de la Teghirghiol”, spun reprezentanții stațiunii.

În Băile Figa găsiți un bazin cu apă sărată, amenajat în aer liber, înconjurat de terase. Lângă bazin este și o mini plajă de nisip cu șezlonguri.

De asemenea, mai este și un bazin amenajat rustic, unde se pot face împachetări și băi cu nămol. Despre nămolul de aici se spune că este perfect pentru tratamente împotriva afecțiunilor reumatice, ale aparatului locomotor, ale sistemului nervos și chiar afecțiuni ginecologice.

Fix în capătul stațiunii se află și lacul sărat „Cerbul”, cu o adâncime de 4 metri. În clădirea ridicată în mijlocul complexului se află piscina cu apă dulce. Tot aici este și saună, jacuzzi, precum și un cabinet medical, săli de masaj și o sală de fitness.

Stațiunea are și un centru sportiv, cu terenuri de fotbal și tenis. Tot la Băile Figa mai este și un Aqualand, cu trei topogane înalte de aproximativ 10 metri.

Pentru cazare aveți la dispoziție în localitate numeroase pensiuni rustice. În ceea ce privește prețurile, pentru distracție în Băile Figa, un bilet în parcul balnear costă 15 lei pe zi, iar pentru copiii sub 7 ani au intrarea gratuită. Dacă vă faceți un abonament pe o lună plătiți doar 50 de lei. Intrarea la bazinul acoperit este 10 lei, la Aqualand – 10 lei, iar o oră la terenul de fotbal costă 30 de lei.

FOTO: bailefiga.com
FOTO: bailefiga.com
FOTO: bailefiga.com
FOTO: bailefiga.com
FOTO: bailefiga.com
FOTO: bailefiga.com
FOTO: bailefiga.com
FOTO: bailefiga.com
FOTO: bailefiga.com
FOTO: bailefiga.com
FOTO: bailefiga.com
FOTO: bailefiga.com

 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole