Primul județ din România care promovează turismul sportiv

Peste 20% din industria turismului la nivel mondial este reprezentată de turismul sportiv și generează peste 7,5 miliarde de dolari în fiecare an. În România potențialul turismului sportiv a fost foarte puțin luat în considerare și s-a concentrat în jurul câtorva competiții sportive organizate în diferite părți ale țării.

Mureșul este primul județ din România în care s-au făcut investiții în turismul sportiv și care dorește să se promoveaze în rândul amatorilor de adrenalină.

Transilvania Motor Ring este cel mai mare complex dedicat sporturilor cu motor din România și singurul de acest fel din Transilvania și a fost inaugurat în noiembrie, 2018. Obiectivul acestui circuit este de a atrage turiști de nișă. Și anume pe amatorii de sporturi cu motor.

Circuitul este în localitatea Cerghid, la 4 km de DN 15 (E60), la 10 km de Autostrada A3 și la 12 km de aeroportul Transilvania, fiind ușor accesibil. Cu o lungime de 3708 m, o lățime cuprinsă între 11 – 14 m, 11 boxe duble și facilități moderne (parcare, heliport, bufet, cazare, toalete, dușuri, ambulanță, centru medical etc.), Transilvania Motor Ring poate găzdui orice fel de competiție auto, moto și de ciclism, care se poate desfășura pe un circuit de asfalt, dar poate fi și închiriat la cerere, de către practicanții de sporturi cu motor.

Investiția totală în circuit s-a ridicat la peste 55 milioane de lei, fiind realizată de Consiliul Judeţean Mureş, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013. În viitorul apropiat, Transilvania Motor Ring are în planul de dezvoltare și amenajarea unei piste de cross și short track enduro pe care să se poată desfășura competiții de gen, atât moto cât și auto.

Până pe 17 noiembrie, bucureștenii care doresc să afle mai multe informații despre Transilvania Motor Ring, o pot face în cadrul Târgului de Turism al României, ediția de toamnă, care se desfășoară la Romexpo, până pe 17 noiembrie.

Vedeta standului este Safety Car-ul circuitului Transilvania Motor Ring, un Jaguar F Type sport de 300 CP și 2000 cc, an de fabricație 2017, mașină ce asigură serviciile de siguranță pe circuit.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole