3 plaje Blue Flag in Romania. Printre cele mai bune din lume, in 2019

In Romania doar 3 plaje Blue Flag au primit acest titlu. ”Steagul Albastru” este un prestigios certificat international, obtinut an de an de plajele lumii dupa criterii stricte care vizeaza calitatea apei, a nisipului, accesul, siguranta, curatenia, protectia mediului si informarea publicului. Aceasta eticheta este acordata de catre cei de la Foundation for Environmental Education (FEE) si este o garantie pentru turisti ca viziteaza una dintre cele mai bune plaje din lume.  

Cele trei plaje Blue Flag de pe litoralul romanesc sunt supravegheate de salvamari in fiecare zi intre orele 07:00 – 20:00. In plus, dispun de cai de acces pentru persoane cu dizabilitati, au amenajate locuri pentru sporturi de plaja sau apa si informeaza turistii asupra protectie mediului.

Vega Vintage Beach – Mamaia

Vega Vintage este prima plaja certificata Blue Flag din Romania, titlu ce il detine din anul 2007. Apartine hotelului cu acelasi nume, deci este si o plaja privata. Oaspetii au la dispozitie 250 de sezlonguri, umbrele, bar, muzica in difuzoare, terenuri de sport, hidrobiciclete, ski-jet-uri, salupe sau echipament de schi acvatic.  

3 plaje Blue Flag in Romania: Vega
3 plaje Blue Flag in Romania. Printre cele mai bune din lume, in 2019. Sursa foto: Booking.com

3 plaje Blue Flag in Romania: Phoenicia Beach – Navodari

Plaja Hotelului Phoenicia Royal este cea de-a doua plaja marcata Blue Flag. Nisipul este fin, iar linistea marii asigura vacanta perfecta la malul Marii Negre.  Turistii se pot relaxa pe sezlongurile cu saltele confortabile amplasate pe plaja in timpul sezonului estival. Gradina interioara, barurile, piscinele si biblioteca hotelului creeaza cadrul perfect pentru o vacanta reusita. De altfel, cei mici au si un loc de joaca, terenuri de sport, iar hotelul propune diverse activitati de divertisment.

3 plaje Blue Flag in Romania: Phoenicia
Plaja Phoenicia. Sursa foto: http://artsilvaro.wixsite.com/artsilva/umbrele-natur

Marina Regia Beach – Navodari

Cea de-a treia plaja Blue Flag din Romania este Marina Regia Beach care beneficiaza de o pozitie privilegiata in nordul statiunii Mamaia. Plaja de aici este foarte mare, turistii avand la dispozitie de un adevarat resort de lux de 5 stele. Fra indoiala este unul dintre punctele de reper atunci cand vine vorba de cazare in aceasta parte a statiunii.

Plaja Marina Regia. Sursa foto: Booking.com

La Marea Neagra, vecinii bulgari au 13 plaje marcate cu steagul albastru, iar turcii au 23. Primii in lume sunt insa spaniolii, cu un numar impresionant de 560, urmati de greci – cu 480 de plaje Blue Flag. Pe litoralul romanesc al Marii Negre, din 440 de sectoare de plaja, in 2019 doar 3 fasii de nisip au primit certificatul ecologic.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole