Topul aeroporturilor in 2018. 10 cele mai votate terminale

Cititorii Condé Nast Traveller au realizat topul aeroporturilor in 2018. Se pare ca terminalele europene domina lista, cu doar cateva exemple din Asia si Orientul Mijlociu. Unele au fost alese pentru confort, altele s-au clasat datorita atractiilor precum gradini exotice, piscine, sali de somn, hoteluri sau cinematografe. Indiferent catre ce hub ai ales sa pornesti in calatorie sau unde iti vei face escala, cu siguranta experienta in urmatoarele aeroporturi va fi de neuitat, in sensul cel mai pozitiv.

1. Aeroportul Changi din Singapore

Faptul ca Changi se afla pe locul 1 in topul aeroporturilor  mondiale nu este o surpriza, avand in vedere ca terminalul este o destinatie in sine, cu o cascada interioara, o gradina de fluturi si punti in aer liber si restaurante. Pasagerii au un cinematograf la dispozitie cu intrare gratuita, o zona de lounge cu piscine, zone de joaca, Wi-Fi si porti de auto-imbarcare.

Topul aeroporturilor in 2018: 2. Aeroportul International Dubai

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume, Dubai a depasit recent Heathrow-ul din Londra pentru locul 1 in trafic international de pasageri. De asemenea este unul dintre cele mai mari centre comerciale fara taxe vamale. Dubai este servit de aproximativ 140 de companii aeriene.

3. Aeroportul International Incheon

Principalul aeroport international din Seul s-a deschis acum 18 ani pe un teren recuperat in orasul portuar Incheon si se extinde de atunci. Incheon International castiga, de asemenea, puncte pentru saloanele si spatiile sale VIP, inclusiv un patinoar interior, un spa si o „stradă culturală” cu bucatarie locala si spectacole de dans. In plus, o legatura feroviara de mare viteza asigura calatoria de la terminal la centru in 43 de minute.

Topul aeroporturilor in 2018: 4. Aeroportul International Hong Kong

Hong Kong International ofera conexiuni rapide cu orasul printr-un Airport Express care ii duce pe calatori in centrul orasului în 24 de minute. Este, de asemenea, unul dintre centrele de conectare de top ale regiunii, cu servicii catre 50 de destinatii doar in China continentala. Pasagerii apreciaza saloane premium, camerele de somn, teatru IMAX si Hotelul Regal atasat terminalului principal, unul dintre cele mai bune hoteluri aeroport din lume.

5. Aeroportul din München

Aeroportul din München este mai mult decat o poarta comoda catre Europa centrală – este locul in care ai vrea sa faci escala. Aici au loc o serie de evenimente sezoniere, Oktoberfest, patinaj pe gheata in timpul iernii si piete de Craciun.

Topul aeroporturilor in 2018: 6. Aeroportul din Zurich

Căautai un loc de unde sa cumparati ciocolata elvetiana fara taxe? Exista mai mult de 80 de magazine pe Aeroportul din Zurich de unde puteti reface rezervele. Cei care tranziteaza aeroportul apreciaza varietatea de restaurant si baruri, magazinele si puntea de observare in aer liber.

7. Aeroportul International Vancouver

Nu este cel mai aglomerat, dar Vancouver International este neobisnuit, are un terminal plutitor si o colectie de arta incredibila. Hotelul Fairmont, conectat la terminale, este un plus pentru calatorii care tranziteaza hub-ul in drum spre Asia.

Topul aeroporturilor in 2018: 8. Aeroportul Amsterdam Schiphol

O bucatarie aeriana de calitate, magazine fara taxe, posibilitatea de a lua seminte de allele si un avanpost al faimosului Rijksmuseum, cu o selectie rotativa de lucrari de arta din lume, iata cateva motive pentru a fi inclus in topul celor mai bune aeroporturi.

9. Aeroportul Heathrow

Cel mai aglomerat aeroport din Europa continua sa surprinda placut. Selectia de cumparaturi este diversa, pentru toate gusturile, cu produse din cele mai diverse, whiskey, parfumuri, imbracaminte, dulciuri.

Topul aeroporturilor in 2018: 10. Aeroportul Frankfurt

Cel de-al patrulea cel mai mare aeroport din Europa a adaugat facilitate precum: duș, WiFi gratuit nelimitat si activitati precum un „tur de experienta pe aeroport”, de 45 de minute. Calatorii aleg si  hotelurile de lux din aeroport, cu doua optiuni -Sheraton si Hilton – conectate direct la terminalul 1.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole