Transluncani – in top trei sosele spectaculoase ale Romaniei

Transluncani este cel mai nou drum din Romania! Spectaculos, aproape la fel de incitant precum Transfagarasanul sau Transalpina, acesta serpuieste usor in munte. A fost construit in comuna Tomesti in judetul Timis cu o investitie ce a urcat la un million de euro.

Pe langa minunatul oras Timisoara, Lacul Surduc, Pestera Romanesti, Castelul Huniade, Canalul Bega sau Statiunea Buzias, judetul Timis are inca un obiectiv turistic – soseaua Translucani. Soferii isi pote testa abilitatile, iar pasagerii se pot bucura de un piesaj frumos de munte pe o distanta de cinci kilometri si jumatate.

„Drumul a fost realizat in cadrul unui proiect european in valoare de aproape un milion de euro. Drumul agricol Oboare are o lungime de 5,4 kilometri. Pe langa acest segment de drum asfaltat, in cadrul aceluiaşi proiect, mai avem un segment de drum, Valea Lupului, de 3,5 kilometri, care a fost pietruit. Drumul agricol Oboare deserveste aproximativ 600 de hectare de teren agricol, plus pasunile din golul alpin, fanete si intre 2.000 si 2.500 de hectare de paduri”, a declarat pentru Mediafax, primarul comunei Tomesti, Costel Medelean.

Translucani este un drum agricol, asfaltat cu ajutorul Uniunii Europene. Peisajul este unul spectaculos deoarece, asfaltul urca pana la 700 de metri altitudine.

Lucrarile dureaza de aproximativ 3 ani, in conditiile in care jumatate din drum a fost realizat in roca.

Transluncani – alternativa de drum care va conduce prin doua judete

Pe langa rolul turistic indeplinit, destinatie agricola, drumul Translucani (Oboare) poate fi si o alternativa excelenta a drumului judetean 684. Acesta leaga judetul Timis de judetul Caras-Severin

Potrivit primarului comunei Tomesti, localnicii sunt cei care au denumit noua portiune de sosea Transluncani. Cei care deja s-au plimbat pe asfaltul proaspat spun ca peisajele pot concura cu cele vazute de pe Transfagarasan si Transalpina.  

Autoritatile comunei sunt increzatoare ca aceasta portiune de drum va atrage numerosi turisti.

Noi de abia asteptam sa exploram in voie vazduhul, pe cararile judetului Timis!

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole