Unde vor sărbători Ziua Națională tinerii care pleacă din țară

Cei mai mulți dintre cei care își vor petrece vacanța de Ziua Națională sunt tineri cu vârsta de până în 35 de ani. Reprezentanții agenției Portavion spun că 70% dintre clienții care și-au rezervat sejururi în destinații din Europa pentru vacanța de 1 Decembrie sunt tineri și au venituri peste medie și un obicei format de a călători.

Cei mai mulți au ales orașe europene cu atracții culturale bogate, dar și o viață de noapte ofertantă, precum Amsterdam sau Valencia.

Cele mai multe city break-uri de 1 Decembrie au fost programate încă din prima parte a lunii septembrie. S-au alocat, în medie, un buget de 330 de euro de persoană pentru transportul dus-întors cu avionul și 3 nopți de cazare la hoteluri de 3 stele din Amsterdam, Valencia, Praga, Londra sau Berlin.

Vânzările de pachete de city break pentru intervalul 30 noiembrie – 1 decembrie au înregistrat un plus de 23% față de perioadă similară a anului trecut.

Sunt și seniori care își vor petrece această perioadă în destanații europene, potrivit agenției de turism Paravion. Aceștia au ales vacanțe în Praga, Milano, Roma sau Viena și au alocat un buget mediu de aproximativ 300 de euro de persoană.

Cele mai scumpe city break-uri achiziționate pentru minivacanța de 1 Decembrie au fost cele disponibile în Valencia, la 600 de euro de persoană, tarif ce include biletul de avion dus-întors și 3 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 stele.

Pentru aceleași condiții de transport și cazare, alți clienți plătesc 550 de euro de persoană pentru a vizita Parisul.

Cei care și-au propus să beneficieze de un weekend prelungit la Berlin, au plătit 500 de euro de persoană pentru transportul dus-întors cu avionul și 5 nopți de cazare la un hotel de 3 stele.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole