Vacanțe ieftine în Europa. 5 sfaturi pentru a prinde cea mai bună ofertă

Au apărut deja ofertele cu vacanțe ieftine în Europa. Există câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a prinde o ofertă bună. Dacă te organizezi un pic nu trebuie să investești foarte mulți bani.

Iată câteva sfaturi pentru a prinde vacanțe ieftine în Europa. Trebuie să precizăm că ne referim la excursii în marile orașe, nu la vacanțele pe litoral. Însă o mare parte dintre aceste sfaturi pot fi urmate și de cei care sunt în căutarea unor concedii cu plajă și mare.

1. Când se cumpără bilete de avion pentru vacanțe ieftine în Europa. Un studiu realizat pe baza ofertelor companiilor aeriene arată că toți cei care cumpără bilete de avion înainte cu 8 – 9 luni iau tichetele cele mai scumpe. Cele mai avantajoase bilete de avion se cumpără înainte cu cel puțin 3 săptămâni și cel mult trei luni și jumătate înainte de ziua decolării.

2. Perioada în care găsești vacanțe ieftine în Europa. Dacă nu vreți să cheltuiți foarte mulți bani ar fi bine să evitați vârful de sezon și să călătoriți în marile orașe europene toamna sau primăvara. De asemenea, pachete ieftine găsiți și dacă vă programați vacanța în timpul săptămânii. De exemplu, să plecați marți să să vă întoarceți la mijlocul săptămânii următoare. O programare doar pentru sfârșit de săptămână este mai scumpă, atât în ceea ce privește biletele de avion, cât și rezervările la hotel.

3. Pentru cele mai bune oferte alege o platformă de rezervări online, prin care să-ți alegi biletele de avion și hotelul la care vrei să te cazezi. Alege un hotel care să nu fie nici în centrul orașului, însă nici foarte departe.

4. Transportul. Ca să nu cheltuiești foarte mulți bani, evită taxiurile și folosește transportul local. De asemenea, în marile orașe se fac city tour-uri, care cuprind cele mai importante obiective pe care nu trebuie să le ratezi.

5. Unde mănânci. Poți alege un hotel care îți oferă și micul dejun inclus în pachete. La prânz, dacă vrei o vacanță ieftină, puteți alege mâncarea de la buticurile stradale sau puteți studia oferta supermarket-urilor. Pe lângă faptul că nu cheltuiți bani foarte mulți, aveți și mai mult timp pentru a vizita orașele. Masa la restaurant o puteți programa pentru seară.

FOTO: Ian Muttoo/Flickr (creative commons)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole