Vremea la mare. Vânt puternic, salvamarii au arborat steagul roșu

Meteorologii anunță că într-o singură noapt temperaturile au coborât cu aproape 20 de grade. Vremea la mare este astăzi rece. Vântul suflă cu putere, valurile sunt foarte mari și este pericol de înec.

De asemenea, pentru că vremea la mare nu este deloc bună pentru înot, salvamarii au arborat pe plaje steaguri roșii, în condițiile în care vântul suflă cu peste 60 de kilometri la oră, iar valurile sunt de 1-2 metri.

Cei interesați cum este vremea la mare trebuie să mai știe și că a fost prelungit codul galben până marți dimineață.

Vremea la mare. Caniculă pe plajă, apă rece

Vremea la mare le-a dat bătăi de cap turiștilor și în zilele caniculare. În Mamaia, de exemplu, deși au fost peste 35 de grade Celsius la umbră, iar pe plajă nu s-a putut sta la orele prânzului, apa mării a fost atât de rece încât nu s-a putut face baie.

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bîlbă, a explicat fenomenul pe Facebook: „A bătut sudul ieri, a adus apă rece, apoi briza de seară a băgat aerul răcit de pe mare peste Mamaia. A fost o iarnă neobișnuit de rece și lungă, în zonele sudice cu adâncime mai mare, apa a rămas foarte rece. Oricum totdeauna când bate sudul aduce apă mai rece, transparentă și mai sărată”.

Vremea la mare. Cum va fi în următoarele zile

Însă pentru turiștii de pe litoral sunt vești bune. Vremea la mare se va încălzi treptat în următoarele zile. Media temperaturilor maxime va fi de 25-27 de grade, în timp ce a minimelor va scădea, astfel că, în dimineața de 5 iulie, va ajunge să se situeze în jurul valorii de 15 grade.

În zilele ce vor urma nu vor fi variații semnificative de temperatură, media maximelor va oscila în jurul a 27 de grade, iar a minimelor în jurul a 18 grade. Vor fi averse, pe arii extinse în data de 3 iulie, apoi pe spații mici, posibil, aproape în fiecare zi.

FOTO: Dimitris Vetsikas/Pixabay

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole