Zenith. Parcul antialergic si anticanicula al francezilor. Iata cum arata oaza din Lyon!

Zenith este o premiera pentru francezi. Acesta este primul parc antialergic si anticanicula destinat vizitatorilor sensibili. Oaza de verdeata, inedita, se afla in orasul Lyon si a fost amenajata intr-o zona industriala, masurand nu mai putin de 8.000 de metri patrati. O initiativa salutata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, potrivit Le Parisien,care isi propune sa afle ce impact poate avea in randul cetatenilor.

Zenith. Parcul antialergic si anticanicula al francezilor. Iata cum arata oaza din Lyon!
Sursa foto: leparisien.fr

Parcul de la adresa: Rue Felix Rollet, Lyon face parte din studiul OMS intitulat ”Impactul asupra sanatatii”. Organizatia urmareste sa aduca o stare de bine celor care viziteaza parcul Zenith. Studenti, rezidenti, copii, turisti se vor bucura cu totii de acest loc creat special si care isi va deschide portile la 20 iunie.

,,Un aspect important a fost dat in mediul fizic al parcului, spune Dr. Sophie Pamiès, director al departamentului de ecologie urbana a orasului. De exemplu, plantele cu polen alergenic au fost evitate deoarece o treime din populatie este alergica”, se arata in aceeasi sursa.

Zenith: Insula verde a orasului

Important de mentionat, alergenii au fost eliminati, de catre specialistii in domeniu, din peste 130 de specii de arbori, arbusti si plante. Acest loc verde va asigura si racoarea in zilele caniculare. „…Cu schimbarile climatice, expunerea la radiatii UV devine din ce in ce mai importanta si suntem foarte atenti sa o contracaram”, explică Sophie Pamiès. Studiul va urmari si evaluarea temperaturilor din interiorul parcului, dar si din exterior. Acestea vor fi importante pentru a vedea diferentele la care se supun localnicii zi de zi.

Zenith. Parcul antialergic si anticanicula al francezilor. Iata cum arata oaza din Lyon!
Zenith. Parcul antialergic si anticanicula al francezilor. Iata cum arata oaza din Lyon! Sursa foto: leprogres.fr

Astfel ca, zona Arondismentului 3, va deveni o zona tematica, potrivita pentru toate varstele. Locuri de joaca pentru copii intre 2 si 12 ani, dar si pentru adulti, bowling, mese de ping-pong, tenis, spatii pentru sport, o gradina comuna. Modalitati distractive si relaxante de a petrece vara aproape de casa. Sau, de ce nu, de a face o pauza, ca turist, in drumul spre obiectivele turistice.

Un studiu canadian, arata ca o pauza de 15 minute in natura, ar fi suficienta pentru a reduce stresul si pentru a intineri cu 7 ani.

Acum intelegem de ce, dupa vacanta la munte, ne simtim alti oameni. Plini de energie, de viata si putem munta si muntii din loc, la nevoie.

Ne-am dori sa vedem un parc Zenith si in Romania!

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole