Primul sat plutitor din România, unic în Europa

Sorin Liubirimescu visa în urmă cu câțiva ani să-și petreacă vacanțele la Cazanele Dunării. Nu a găsit întotdeauna cazare și așa i-a venit ideea de a construi un complex turistic, cunoscut sub numele de „sat plutitor”. Însă nu oriunde, ci pe apă.

Așa au apărut 15 locuințe lacustre la Berzasca, în Caraș-Severin. Astăzi, complexul „Egreta – sat plutitor” este considerat unic în Europa, fiind prima stațiune lacustră din România, iar investiția a fost posibilă cu fonduri europene.

Au fost astfel finalizate şi îşi asteapta oaspeţii 15 căsuţe suspendate pe piloni deasupra Dunării, un lung ponton fiind legatura lor cu malul românesc al fluviului. Dezvoltatorul proiectului a dorit să pună în valoare frumuseţea Clisurii Dunării, într-o locaţie deosebită, cu multe atracţii în imediata apropiere.

Turiştii sunt invitaţi să se bucure de priveliştea superbă a Dunării, încojuraţi de apa ei şi departe de agitaţia cotidiană. Fiecare bungalou este compus dintr-un dormitor la etaj, o sufragerie dotată cu colțar extensibil, televiziune prin cablu, internet WiFi, baie, terasă de 16 metri pătrați la Dunăre. De asemenea, există și o zonă de relaxare pe ponton, cu o terasă cu 10 mese și o parcare pentru 19 mașini.

În zonă puteți vizita numeroase obiective turistice. Una dintre cele mai spectaculoase priveliște vi le oferă Cascada Bigăr, inclusă de presa străină într-un top al celor mai spectaculoase căderi de apă din lume.

De asemenea, mai puteți vizita și Cetatea Drencova, peștera Zamonita, Cazanele Dunării, puteți admira Chipul lui Decebal, Stânca Babacaia – Coronini sau Clisura Dunării.

Nu foarte departe este și Rudăria, unde puteți să admirați morile de apă, „unde se macină timpul”. Aproape mai este și „lacul care nu îngheață niciodată”, Ochiul Beiului, precum și Parcul Național Cheile Nerei.

FOTO: Beni Paunovici/Facebook

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole