10 legi ciudate în țări turistice. Amenzi pentru mestecatul gumei sau hrănirea porumbeilor

Există câteva țări și orașe foarte populare pentru turiști în care sunt legi și reguli speciale pe care ar fi bine să le știm înainte să le vizităm ca să nu primim amendă. Unele sunt mult mai dure și dacă sunt încălcate turiștii pot fi chiar arestați. Iată câteva legi din cauza cărora mulți turiști au ajuns să fie tratați ca niște infractori.

În Veneția, de exemplu, există o lege locală prin care se interzice hrănirea porumbeilor din piețe. Cei care încalcă această regulă sunt amendați.

Tot în Italia, însă în Florența, puteți primi o amendă usturătoare dacă vă așezați sau mâncați pe treptele bisericilor sau ale clădirilor publice sau în curtea acestora.

Atât în Singapore, cât și în Dubai, este interzis să mesteci gumă atunci când circuli cu metroul. Cei care încalcă regula sunt amendați.

Thailanda are o măsură restrictivă în ceea ce privește țigările. Turiștii care au la ei mai mult de 200 de țigări sunt amendați, iar toată cantitatea suplimentară de tutun este confiscată de autorități.

Autoritățile din Nigeria, în schimb, nu permit să aduci apă minerală din altă țară. Turiștii care încalcă această regulă rămân fără apă și primesc și o amendă.

Dacă sunteți răciți și aveți de făcut o călătorie în Japonia, trebuie să știți că nu aveți voie să intrați în această țară cu spray-uri nazale care conține pseudoefedrină. De altfel, aceste produse sunt disponibile în aproape toate farmaciile din lume, însă în Japonia sunt ilegale, iar cei care le au în bagaje la aeroport rămân fără ele și sunt amendați.

Dacă ajungeți în Barbados trebuie să știți că există o lege care prevede că este interzis să purtați îmbrăcăminte de camuflaj. Cei care se costumează așa primesc o amendă destul de mare.

În Insulele Maldive, obiceiurile religioase ale turiștilor, altele decât cele ale islamului, sunt interzise. Cine încalcă această lege poate fi chiar arestat și condamnat la închisoare.

De asemenea, închisoare puteți face și în Arabia Saudită, dacă fotografiați clădiri guvernamentale, militare și palate.

Toate femeile care ajung în Fiji și vor să facă plajă trebuie să știe că nu este permis topless-ul. Cele care încalcă această regulă sunt amendate.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole