Salar de Uyuni: Una dintre cele mai mari oglinzi din lume, Bolivia

Salar de Uyuni este cea mai intinsa suprafata de sare din lume – 10582 km patrati, situata in sud-vestul Boliviei. Spre deosebire de deserturile traditionale, care au nisip din abundenta, Salar de Uyuni prezinta intinderi de sare alb scanteietor.

Relieful este complet plat, cu cateva „insule” mici, cum ar fi Isla Incahuasi, care accentueaza frumusetea ireala care poate fi intalnita aici. Dedesubtul sarii cimentate, exista rezervoare mari de apa sarata, bogate in litiu.

De fapt, aproximativ 70% din rezervele de litiu din lume, se gasesc in Salar de Uyuni si, prin urmare, nu este surprinzator faptul ca exista o intreaga industrie consacrata extractiei sale. Spre deosebire de orice alt loc de pe pamant, aceasta locatie ofera o experienta extraordinara, care nu va fi uitata prea curand.

Salar de Uyuni a facut parte dintr-un lac de sare preistoric, Lago Minchin, care odata acoperea cea mai mare parte a sud-vestului Boliviei. Atunci cand acesta a secat, a lasat in urma numeroase balti si mai multe saline maritie.

Frumusetea salbatica a acestui desert de sare vast, atrage zeci de turisti curiosi, fiind una dintre cele mai spectaculoase privelisti din America de Sud. Cu toate acestea, turistii trebuie sa calatoreasca cu mare grija. Accidentele  mortale din cauza vehiculelor nesigure, nu sunt o raritate.

Cei care se aventureaza intr-un astfel de loc, trebuie sa se asigure ca vehiculele in care circula au centuri de siguranta, emitatoare radio de urgenta si echipamente de prim ajutor.

Desigur, exista in zona multi operatori de turism, care se  vor asigura ca experienta turistilor in aceasta minune naturala, este memorabila si in conditii de siguranta.

Cel mai bun si mai popular mod de a experimenta pe deplin aceasta locatie din America de Sud, este inchirierea unei masini 4×4 si plimbarea cu aceasta prin desertul de sare. Este demn de remarcat faptul ca, de obicei, tururile comune sunt formate din pana la 6 turisti, insa, pentru o experienta mai confortabila, este recomandat un tur privat.
Hotelurile de aici, paturile si mesele, inclusive toaletele, sunt construite din blocuri de sare.

In sezonul uscat, Salar de Uyuni este o experienta ireala care nu trebuie ratata. Cu toate acestea, ploaia ofera o experienta cu atat mai spectaculoasa. Intrucat dupa ploaie, in apa se reflecta perfect cerul, este imposibil de spus unde se termina cerul si unde incepe pamantul.
De accea, se spune ca este una dintre cele mai mari oglinzi din lume.

Salar de Uyuni – descopera frumusetea salbatica a acestui desert de sare vast (FOTO)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole