Cireșii înfloriți din Japonia au avut anul acesta vizitatori-surpriză

Perioada de pandemie a ținut multă lume închisă în case, departe de aerul liber și peisajele care înalță sufletele. În timp ce nu putem călători fizic, încă, putem călători la fel de bine prin fotografiile și videoclipurile frumoase pe care le transmit alte persoane prin intermediul rețelelor de socializare.

Fotografii cu un cuplu japonez și căprioare a făcut furori pe rețelele de socializare

Un fotograf japonez a împărtășit imagini uimitoare din parcul Nara în aprilie și acum face ravagii pe internet. Oamenii sunt absolut impresionați. Videoclipul și pozele postate de fotograf prezintă o scenă liniștită cu căprioarele Sika, care se bucură de florile de vișin.

Kazuki Ikeda a organizat in acea zi un photoshooting, surprinzând fotografii frumoase ale unui cuplu înainte de nunta lor. Deși tânărul cuplu este în centrul atenției, căprioarele au devenit cele mai mari vedete de pe internet în scurt timp.

Pe timpul pandemiei, căprioarele Sika au umblat prin praș în căutare de hrană

Parcul Nara este renumit pentru populația sa de cerbi Sika. Turiștii cumpără, de obicei, gustări speciale vândute în parc pentru a hrăni cerbii, ceea ce face din aceștia o atracție foarte populară pentru oricine vizitează parcul.

La începutul lunii martie, pe măsură ce numărul turiștilor a scăzut, iar localnicii au fost obligați de împrejurări la distanțare socială, cerbii au fost observați ieșind din parc și rătăcind pe străzi în căutarea de hrană. Acum, pe măsură ce tot mai mulți oameni ies afară, se pare că cerbii se întorc în parc și se bucură de timpul petrecut acolo alături de oameni.

Fotograful a împărtășit videoclipuri și fotografii pe conturile sale de socializare, încurajând oamenii să viziteze Parcul Nara imediat ce amenințarea răspândirii coronavirusului nu va mai exista. El a vrut să prezinte frumusețea orașului său și a parcului local pentru a încuraja oamenii să vină și să se bucure de natură, mai ales după această perioadă de stat în case.

„Pandemia a epuizat inimile oamenilor din întreaga lume”, a spus fotograful pentru Bored Panda, „Sper că acest videoclip îi va face pe oamenii din întreaga lume să se simtă în largul lor”.

Căprioarele sunt în Parcul Nara încă de la înființarea acestuia în 1880

Cerbul Sika a avut o istorie îndelungată de importanță culturală în parcul Nara, începând încă cu secolul al VIII-lea. Legenda legată de cerbi spune că un zeu a călătorit în acest parc pe spatele unui cerb alb. Trebuind să trăiască împreună de-a lungul anilor, s-a creat o armonie între oameni și cerbi.

Parcul din Nara a fost înființat în 1880, de atunci cerbul îmblânzit și oamenii viețuiesc în bucurie împreună, dând dovadă de o deosebită dinamică și interrelație culturală și biologică incredibilă în această zonă.

Parcul atrage foarte mulți turiști, mai ales că cerbii sunt hrăniți de oamenii care se plimbă în parc alături de superbele animale. Dar, de fapt, cerbii din Nara sunt animale sălbatice și sunt perfect capabile să își găsească propria hrană. Pe tot parcursul anului, un cerb va mânca, de obicei, mai multe soiuri de plante, inclusiv iarbă.

Pentru cerbii din parcul Nara, iarba este în mod evident cea mai importantă componentă a dietei lor. Însă, cu ce sunt aceștia hrăniți de către oameni? Snacksurile pentru cerbi sunt făcute din făină de grâu și tărâțe din ovăz. Aceste delicioase gustări sunt făcute fără zahăr pentru sănătatea cerbului, ceea ce le face complet sigure ca vizitatorii să le ofere animalelor. Gustările pentru căprioare sunt marcă înregistrată a Fundației pentru Protecția Cerbului din Nara, iar o parte din profiturile lor se duc pentru eforturile de a proteja cerbul.

Sursa poze: instragram.com, boredpanda.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole