11 hoteluri de la mare, „înghețate” în comunism, scoase la vânzare

11 dintre hoteluri dintre cele 12 de pe litoral pe care le dețin frații Ioan și Viorel Micula, cumpărate la începutul anilor 2000, în campania de „mare privatizare din turism”, au fost scoase la vânzare.

Potrivit profit.ro, cele 11 hoteluri, care au în total 2.700 de camere, este cel mai mare pachet scos vreodată la vânzare de un operator privat de turism din România.

Multe agenții de turism și turiști au sperat că frații Micula vor revigora turismul de pe litoral, după ce au cumpărat hotelurile.

Însă, în afară de Patria, din Mamaia, preluat de fiul unuia dintre frații Micula, niciunul dintre hoteluri n-a văzut vreo picătură de var. Mai mult, au rămas cu aceeași mobilă din vremea comunismului.

Hotelurile din Mamaia scoase la vânzare sunt Național (160 de camere) și Unirea (176 de camere). În Olimp se vând Banat (221 de camere), Slatina (225 de camere) și Craiova (163 de camere). Iar în Neptun se vând Caraiman (242 de camere), Clăbucet (242 de camere), Prahova (325 de camere), Romanța (322 camere) și Bâlea (232 camere).

De asemenea, pe lângă cele 11 hoteluri cu 2.700 de camere, frații Micula mai vor să vândă și terenul bazei de servicii Neptun, care se întinde pe 3,2 hectare. Un raport al Autorității de Supraveghere Financiară arăta că niciunul dintre cele 12 hoteluri deținute pe litoral de frații Micula nu a avut profit.

Una dintre cele mai importante investiții de pe litoralul românesc ar urma să fie la Amfiteatrul – Panoramic – Belvedere, din stațiunea Olimp. Lanțul hotelier a fost cumpărat de Mohamad Murad, a costat 10 milioane de euro și anunță că vrea să investească 15 milioane de euro și să-l redeschidă în vara anului viitor.

Murad mai deține hotelurile Poenicia, iar de curând a anunțat că vrea să închirieze pe o perioadă de 15 ani Hotelul Lido, o emblemă a Bucureștiului.

În luna septembrie a anului trecut, Guvernul a dat undă verde pentru cea de-a doua parte a amplului proiect de extindere a plajelor afectate de eroziune costieră. Dacă totul va decurge conform planurilor, până în 2020, aproape toate plajele de pe litoralul Mării Negre vor fi mult mai mari.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole