Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor

Cele mai frumoase locuri din Cipru, insula mica, dar cu o istorie mare! De-a lungul timpului, pozitia privilegiata a insulei a facut din acest loc, taramul fagaduintei pentru marile imperii. In zilele noastre, insula se bucura de soare tot timpul anului, localnicii te imbie cu delicii ce-ti lasa gura apa, precum parfumatul kumkuat-minuscula portocola ce se consuma cu coaja. Locurile stravechi, precum casa lui Dionysus, biserici bizantine, manastiri, castele cocotate in varf de deal si locuri perfecte de explorat intr-o zi.

Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor
Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor: Larnaca. Sursa foto: blog.paravion.ro

Capul Greco

In sudul Ciprului sunt regiuni linistite care va scapa de multime, cu peisaje minunate, desprinse din cartile postale. Capul Greco este una dintre aceste zone spectaculoase. Este punctul cel mai estic din sudul insulei, unde cresc orhidee salbatice ce va bucura privirea de la primele ore ale diminetii. Luati-va camera de fotografiat, pentru ca veti avea cateva cadre deosebit de frumoase si, de ce nu, o carte buna, de citit la umbra!

Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor
Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor: Capul Greco. Sursa foto: chooseyourcyprus.com

Cele mai frumoase locuri din Cipru: Castelul Kolossi- Limassol

Un ansamblu fortificat ce aminteste de importanta Ciprului pentru europeni, in timpul cruciadelor sfinte. Castelul Kolossi a fost folosit de cavalerii Sf. Ioan, ca cetate de aparare. Astazi, castelul din satul Kolossi este o atractie pentru turistii veniti de pe continent.

Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor
Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor: Castelul Kolossi. Sursa foto: cyprusisland.net

Kourion

Kourion este un sit antic conservat destul de bine. De pe stanca pe care a fost pozitionat puteti admira Mediterana si tarmurile stancoase ale Ciprului. Este un loc magnific, de explorat pe indelete, in special teatrul antic si Casa Eustolios, unde se poate vedea podeaua din mozaic lucrata cu mare finete.

Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor
Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor: Kourion. Sursa foto: hellenes-romaion.blogspot.com 

Larnaca

Larnaca este un mix interesant, unde cultura elena a intalnit-o pe cea a Semilunei si care atrage ca mii de turisti. Daca centrul este un adevarat orasel de lucru, cu oameni grabiti spre serviciu, scoala, aeroport, nu se intampla la fel pe tarmul marii. Aici va veti simti ca intr-o statiune de vara. In vestul orasului se afla si un pitoresc lac cu apa sarata, unde se adapostesc primavara pasarile flamingo.

Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor
Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor: Flamingo pe lacul sarat din Larnaca. Sursa foto: medwetculture.org

Cele mai frumoase locuri din Cipru: Plaja Nissi

Un nisip alb, orbitor se intinde pe plaja Nissi din Agia Napa, ca mai apoi sa-si piarda urma in marea cea turcoaz. Un loc de vis, unde turistii sunt rasfati, Nissi fiind celebra plaja a Ciprului. Vara nu ai loc sa arunci un ac, sezlongurile stau unul langa celalalt, iar turistii se amesteca cu localnicii pe nisipul fierbinte sau in apa limpede cristal.

Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor
Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor: Plaja Nissi. Sursa foto: booking.com

Kyrenia

Daca ati fost in Cipru de Nord stiti deja ca cel mai frumos oras de aici este Kyrenia. Daca nu ati batut drumul pana la orasul portuar nu stiti ce pierdeti! Castelul Kyrenia supravegheaza zona si are o vedere fabuloasa asupra micului port Quaint. Casutele sunt intinse de-a lungul tarmului, iar la parter sunt deschise diverse restaurante, care va imbie cu mirosul de peste pe gratar. Barcile ancorate la tarm intregesc peisajul de vis pentru o zi perfecta petrecuta in oras.

Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor
Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor: Kyrenia-port. Sursa foto: cyprusparadise.com

Cele mai frumoase locuri din Cipru: Casa lui Dionysus

Incredibile pardoseli de mozaic adaposteste acet sit arheologic din Paphos. Casa lui Dionysus este un adevarat magnet pentru cautatorii de bijuterii arhitecturale stravechi. Trebuie sa va dedicati o zi intreaga sa admirati fiecare mozaic, fiindca la Nea Paphos urmele greco-romanilor inca mai exista. Mozaicurile inca si-au pastrat culoarea, chiar daca putin stearsa pe alocuri, inca puteti descifra scene din mitologia elena.

Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor
Cele mai frumoase locuri din Cipru. O insula a minunilor: Casa lui Dionysus. Sursa foto: cunoastelumea.ro

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole