Cele mai rentabile orase din Europa. Ce sa vizitati in 2019

Stiti care sunt cele mai rentabile orase din Europa pe care sa le vizitati anul acesta? Cat ati fi dispusi sa platiti pentru o escapada de weekend pe continent? Credeti ca puteti face economii, tocmai in vacanta?

Contrar convingerii populare, cum ca vacantele reusite sunt de cele mai multe ori si cele mai scumpe, nu trebuie sa cheltuiti o avere. Asta ne spun cei de la Post Office, cea mai mare retea de retail si cel mai mare lant de servicii financiare din Marea Britanie. Potrivit Barometrului Anual al Costurilor Oraselor, a fost analizat ce platesc turistii pentru a se bucura de o varietate de facilitati in orasele europene.

Barometrul este o lista a celor mai rentabile orase din Europa. Aici sunt notate cele mai accesibile lucruri/locuri pentru turistii care isi doresc un city break la preturi rezonabile.

Cele mai rentabile orase din Europa in 2019 in viziunea Post Office

Printre cele mai rentabile orase din Europa este Vilnius, capitala Lituaniei. Cunoscut lumii ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, orasul medieval este cel mai mare oras al tarii, dar si cel mai ieftin. De aici puteti incepe o calatorie printre cladiri baroce si peste poduri peste apa. Un oras cu o istorie de sute de ani, nu e de mirare ca ar putea fi locul ideal pentru un pasionat de istorie.

Potrivit constatarilor celor de la Post Office, costurile totale pentru sederea in Vilnius, pentru doua persoane ajung la 147,35 de lire. Cost total in care au fost calculate inclusiv ceasca de cafea, cazarea de 2 nopti la un hotel de trei stele, cina, transport, un muzeu, o galerie de arta, calatorie cu autobuzul turistic si vizitarea atractiei numarul 1 a orasului.

Urmatoarele locuri sunt ocupate de orasul Belgrad, Serbia cu un cost de 151,57 de lire sterline si Varsovia, Polonia cu un total de 160,35 de lire sterline.

Bucurestiul se afla pe locul al 5-lea, cu un cost de calatorie pentru 2 zile de 167,74 de lire sterline. Un turist plateste pentru o ceasca de cafea 2,25 lire spre deosebire de 1,22 lire in Vilnius.

Top 10 orase europene ieftine

Redam si noi lista primelor 10 cele mai rentabile orase din Europa pe care sa le vizitati in 2019

O lista completa poate fi gasita pe site-ul web al Post Office din Marea Britanie.

Vilnius, Lituania – 147,35 de lire sterline

Belgrad, Serbia -151,57

Varsovia, Polonia – 160,35

Istanbul, Turcia – 166,83

Bucuresti, Romania – 167,74

Porto, Portugalia -172, 60

Riga, Letonia – 178,60

Bratislava, Slovacia – 182,02

Moscova, Rusia -186,87

Praga, Republica Ceha – 190,19

Cea mai scumpa capitala europeana, potrivit barometrului, este Reykjavik, capitala Islandei. Adunand costurile necesrae traiului zilnic( cafea, masa, atractii turistice, transport) si al cazarii la un hotel de trei stele, totalul a fost calculat la 462,61 de lire sterline.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole