4 obiective turistice din Antalya pe care să nu le ratezi

Turcia este o țară a extremelor și un loc din lume care te va uimi cu tradiția, peisajele, bucătăria și stilul de viață. Plajele cu pietre albe, apa limpede ca lacrima sau orașele aglomerate și împânzite cu bazaruri în care te poți rătăci printre oferte te vor face să te îndrăgostești de statul care se întinde pe două continente.

Poți alege să mergi în orice parte a Turciei, pentru că toate zonele turistice sunt înțesate de o istorie pe care abia așteaptă să ți-o povestească, dar și cu locuri care te vor face să te îndrăgostești pe viață de țara care, cândva, leagănul imperiului otoman. Dar dintre toate destinațiile din Turcia, cea mai populară rămâne Antalya. Dacă ai ales să călătorești către acest colț din lume, trebuie să îți faci temele de acasă și să te duci pregătit să nu ratezi niciun obiectiv turistic. Poți ajunge să le vizitezi pe toate, pentru că așezarea lor este destul de compactă, astfel încât poți porni la pas în căutarea lor, sau poți alege din lista cu recomandările noastre pe cele care îți trezesc mai mult interesul. Iată ce poți vedea în Antalya.

Turnul cu ceas

Turnul cu ceas, sau Saat Kulesi, așa cum îi spun turcii, este așezat chiar în centrul orașului. În trecut, acest obiectiv avea în interior un clopot pe care erau gravate texte religioase, dar a suferit mai multe schimbări de-a lungul anilor, iar din 1942 acesta a rămas la forma în care se prezintă și astăzi, adică acoperit de o cupolă. Construcția, înaltă de 14 metri, a fost realizată în stilul baroc și astăzi atrage mulți turiști.

Moscheea Tekeli Mehmet Pașa

Chiar în spatele Turnului cu ceas vei găsi această moschee, închinată, așa cum îi spune și numele, pașei Tekeli Mehmet, restaurată și finisată până la aspectul pe care îl înfățișează și astăzi în anul 1940. Este un lăcaș de cult unde poți gusta din tradiția musulmană religioasă și conștiinciozitatea pe care o au atunci când vine vorba de rugăciune. Este o experiență inedită să stai la momentul lor de rugăciune.

Poarta lui Hadrian

În centrul Antalyei vei da și peste Poarta lui Hadrian, care se află la capătul zidului care înconjoară orașul vechi. Construită din marmură albă, poarta are gravate motive florare și capete de lei de o frumusețe rară, dar și două ceasuri pe fiecare colț. Acest obiectiv turistic este, pratic, o metaforă a orașului, dacă o putem numi așa, pentru că desparte urbea veche de cea nouă și este asemenea unui portal între cele două lumi.

Muzeul Atatürk

Atatürk, care a spus despre Antalya că este „fără îndoială, cel mai frumos loc din lume”, a locuit și în Antalya, iar casa care i-a servit drept cămin lui, mamei și surorii acestuia este astăzi un muzeu pe care nu ar trebui să îl ratezi. Vei găsi acolo fotografii, documente cu privire la proiectele orașului, dar și obiecte personale ale lui Atatürk.

Așadar, Antalya nu este doar o stațiune destinată băilor în mare și de soare, ci și un loc care mustește de istorie și tradiție. În următoarea ta vacanță, trece pe lista de posibile destinații și acest loc din lume.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole