5 destinatii de mai. Colindam Europa si ajungem in cele mai pitoresti locuri


5 destinatii de mai pentru calatorii de tinut minte pe batranul continent. Alegem orasele de munte, coboram spre sud, pe plajele Spaniei si exploram tarile nordice. Unde ati alege urmatoarea vacanta in Europa?

Stari Grad, Croatia

Stari Grad este unul dintre cele mai vechi orase din Europa si una dintre cele mai bune destinatii europene de vacanta. Cu o vechime de peste 2.400 de ani, radacini elene si peisaje incredibile, orasul a fost inclus pe lista Patrimoniului UNESCO.  Rezervati un sejur primavaratic in acest oras fondat de greci si nu va va parea rau, Stari Grad este considerat una dintre bijuteriile turistice ale Croatiei de azi.

5 destinatii de mai. Colindam Europa si ajungem in cele mai pitoresti locuri
Stari Grad. Sursa foto: https://www.lonelyplanet.com/croatia/stari-grad

5 destinatii de mai: Stavanger, Norvegia

Poate prea putin vizitate, tarile nordice  sunt destinatii interesante, de inclus in ofertele cerute agentiilor de turism. Iubitorii de natura si drumetii se vor regasi pe aceste meleaguri reci. Nu uitati aparatul de fotografiat, veti putea surprinde unele dintre cele mai frumaose peisaje din Europa. Primavara, Stavanger este o placer, copacii infloresc, iar casele tipice sunt illuminate de soare. De neocolit: Kjerag – una dintre cele ami bune zone de trekking din Europa; si coasta Jaeren cu plajele sale.

Stavanger. Sursa foto: https://ro.wikipedia.org/wiki/Stavanger

Sicilia

Multi turisti aleg luna mai sau inceputul lunii iunie pentru a vizita Sicilia. mulți oaspeți ai vilelor noastre de vacanță din Sicilia aleg la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie să vină să viziteze insula. Primavara siciliana este suficient de calda pentru o zi la plaja ( temperature intre 20 si 28 de grade Celsius), dar nu sufocanta incat sa excludeti plimbarile.

5 destinatii de mai. Colindam Europa si ajungem in cele mai pitoresti locuri
Plaja in Sicilia. Sursa foto: https://blog.tui-travelcenter.ro/recomandari/7-plaje-din-sicilia-care-par-desprinse-din-alta-lume/

Peisaje frumoase, apusuri de soare sau plimbari romantice pe plajele uimitoare: aceasta este Sicilia primavara. Zilele luminoase sunt mai lungi, potrivite pentru explorarea oraselor siciliene: Palermo, Catania, Syracuse, Agrigento, Messina, Taormina.

Colorata de florile de primavara, Sicilia arata frumusetea ei, lamaii si portocalii elibereaza mirosuri incantatoare. Vorbind de primavara in Sicilia, zborurile sunt mai convenabile, iar hotelurile, pensiunile, apartamentele si acsele de vacanta ofera preturi bune.

Daca va indreptati spre vest, in Caltagirone, orasul vesel cunoscut pentru  ceramica, ati putea avea sansa sa vizitati si Festivalul de Flori ( 12 mai-6 iunie). Cel mai faimos Festival de flori din Sicilia este cel din Noto: Infiorata, asa cum se spune aici, va incepe pe 19 mai. Aveți doar un weekend pentru a surprinde strazile baroce ale Noto.

5 destinatii de mai: San Sebastian, Spania

Uitati de cele mai cunoscute destinatii de vacanta din Spania si alegeti pe harta tarii, San Sebastian. Un loc incredibil de frumos, situat in Tara Bascilor, cu identitate proprie si multe traditii care il fac atat de diferit fata de restul oraselor spaniole. Aici veti gasi un melanj intre traditional si modern si cultura gastronomica speciala, cu preparate locale si vechi retete de familie.

San Sebastian. Orasul sofisticat al Tarii Bascilor cu vedere la Oceanul Atlantic
Donostia (in basca)/San Sebastian. Sursa foto: lastminute.com

Cand sa alegeti San Sebastian? Primavara pentru peisajele infloritoare, insa toata perioada anului este potrivita pentru a vizita unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei.

Montreux, Elvetia

O vacanta in Elvetia se cere in luna mai pentru pitorescul acestei tari. Montreux este cunoscut in intreaga lume pentru calitatea vietii locuitorilor sai, aerul curat si peisajele uluitoare. Orasul Montreux se afla intr-un golf protejat din Lacul Geneva, inconjurat de podgorii si de fundalul uluitor al Alpilor acoperiti de zapada.

5 destinatii de mai. Colindam Europa si ajungem in cele mai pitoresti locuri
Montreux. Sursa foto: https://www.swiss.com/worldofswiss/en/story/swiss-at-the-montreux-jazz-festival-2017

Locul este cunoscut si pentru faimosul sau Festival de Jazz: „Festivalul Jazzului Montreux”, care are loc in luna iulie. In plus, orasul a fost resedinta lui Charlie Chaplin, Freddie Mercury si alti oameni celebri care au ales Riviera Vaud.

Promenada lunga, cu flori, care leaga Vevey si Montreux, mergand pana la Chillon, cere pur si simplu o plimbare. Peisajele, drumetiile montane, plimbarile pe lac, palat Fairmont fac din Montreux cea mai populara destinatie de vacanta.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole