Ai in plan un City break anul acesta? Iata 5 orase minunate pe care merita sa le vizitezi

Planuiesti o mica escapada? Iata 5 sugestii pentru un city break reusit in cele mai frumoase orase din Europa.

1. Venetia
Venetia nu isi pierde niciodata puterea de a incanta. Este intotdeauna plina de turisti, insa exista un motiv pentru care acestia vin din toate colturile lumii: frumusetea absoluta a unui oras rafinat si miraculos construit pe apa.
Bisericile si muzeele din Venetia ofera glorii antice din belsug, iar orasul ofera, de asemenea, o scena vibranta de arta contemporana.Venetia este un loc unic, magic, 365 de zile pe an.

2. Paris
Paris este unul dintre cele mai frumoase si vibrante orase ale lumii, cu fatade din piatra aur si monumente celebre. In spatele palatelor grandioase si bulevardelor, veti puteti descoperi curti intime si gradini; in spatele fatadelor istorice sunt ateliere mestesugaresti si institutiile de cercetare.
Poate adevarul atu al Parisului este faptul ca, desi este unul dintre cele mai vizitate orase din lume, este, de asemenea, un oras in care se traieste intens. Cu apartamente sale incantatoare, terenurile de joaca, pietele alimentare si cafenele, nu exista nici un loc pustiu in centrul orasului.

3. Amsterdam
Amsterdam are zumzetul unei metropole, cu putine dezavantaje ale oraselor mari. Este suficient de mic pentru a merge sau inconjura oriunde doriti. Cladirile cu acuperisuri captivante, podurile frumoase si canalele linistite dau farmec orasului. Vei gasi, de asemenea si muzee de arta si una dintre cele mai bune orchestre din lume.
Mai presus de toate, Amsterdam combina trecutul sau stralucitor, cu un aer contemporan, rebel si fermecator.

4. Florenta
Florenta este unul din orasele pline de arta ale Europei. Fresce ale lui Giotto, David al lui Michelangelo, tablouri de Botticelli, Leonardo da Vinci si o serie de alte nume sonore din lumea aflate in Galeria Uffizi – exista atat de multa arta rafinata si arhitectura, incat este dificil sa stii de unde sa incepi.
Florenta este, de asemenea, un oras viu, cu restaurante vibrante, viata de noapte si o miscare culturala plina de viata, care imbratiseaza opera, muzica clasica si arta contemporana. Frumos, istoric, plin de magazine excentrice si aproape de dealurile acoperite cu vita de vie din Chianti – acestea este frumosul oras Florenta.

5. Dubrovnik
Dubrovnik este unul dintre cele mai magnifice orase din lume. Acum, Dubrovnikeste patrimoniu mondial UNESCO si cel mai vizitat oras al Croatiei.
Astazi, vizitatorii vin la Dubrovnik pentru petrecerea timpului liber. Atractia principala este fermecatorul oras pietonal vechi, plin cu palate aristocratice si biserici baroce elegante, alcatuite din fortificatii medievale voinice. Adaugat la acest ea plaje, mare curata, restaurante trasnet , hoteluri sic de cinci stele si facilitati sportive si de aventura, si aceasta va cu siguranta, un city break de neuitat.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole