9 calatorii cu trenul. Cele mai inspirate trasee din intreaga lume

Propunem 9 calatorii cu trenul prin cele mai palpitante regiuni ale lumii. Asa ca o reintoarcere in secole trecute, cand cel mai rapid mijloc de transport era locomotiva cu ale sale vagoane. Luati rucsacul si porniti in aventura vietii prin Romania, Canada, America, Norvegia, Noua Zeelanda sau Rusia. Nu este asa ca avem o alta perspectiva asupra locurilor atunci cand le privim din tren?

Transilvania Train

Transilvania Train, un fel de Orient Express mai modern isi deschide vagoanele pentru turisti doar o data pe an, doar 5 zile. 200 de calatori entuziasmati vor parcurge, in perioada 22-26 august, 600 de kilometri prin idilica Transilvanie. Norocosii calatori vor parcurge un traseu de legenda si vor admira Brasovul, Fagarasul, Sibiul, Sebesul, Alba-Iulia, Mediasul si Sighisoara. Desigur, vor asista la pranzuri campenesti, vor invata vechile mestesuguri, precum tiglaria sau dulgheria si vor afla povesti de demult.

Transilvania Train. O calatorie ''altfel'' in frumoasa regiune
Transilvania Train. O calatorie ”altfel” in frumoasa regiune. Sursa foto: libertatea.ro

Pachetul turistic Transilvania Train 2018 propune o experienta unica in cea de-a doua editie. Puteti afla mai multe detalii pe site-ul oficial AICI.

9 calatorii cu trenul: Calea ferata Transsiberiana, Rusia

Ajungem in Rusia si ne imbarcam in Transsiberian, trenul porneste din Moscova si traverseaza tara, ajungand in Vladivostok, un oras portuar. 9.289 de kilometri si sapte fusuri orare, o asemenea calatorie este fantastica! Desigur, veti avea ocazia sa fortografiati cel mai mare lac din lume, Lacul Baikal. Se pare ca aceasta calatorie dureaza 7 zile.

9 calatorii cu trenul. Cele mai inspirate trasee din intreaga lume
9 calatorii cu trenul. Cele mai inspirate trasee din intreaga lume: Transsiberianul. Sursa foto: escape.com.au

Glacier Express, Elvetia

Alpii elvetieni nu au fost nicicand mai impresionanti. Cu Glacier Express aveti ocazia sa calatoriti prin vaile adanci si sa treceti prin 92 de tuneluri prin idilica Elvetia. Cele 7 ore de calatorie incep in Zermatt, iar statia finala este la St. Moritz. Locomotiva urca la 1.605 metri, pe Muntele Matterhorn, dar ajunge si la aproape 2000 de metri, in Pasul Oberalp, unde se formeaza Rinul.

Glacier Express, Elvetia. Sursa foto: travelaroundtheworld-mag.com

9 calatorii cu trenul: Ghan, Australia

Australia este un taram fascinant si prin el puteti calatori cu trenul Ghan, care trece agale prin cele mai frumaose zone. Vagoanele sale sunt de legenda si isi pornesc calatoria din sud, din orasul Adelaide si isi incheie drumul in orasul Darwin din nord. Nu mai putin de 3.000 de kilometri parcurge Ghan, chiar si prin desertul australian, Parcul National Nitmiluk si orasul Alice Springs.

9 calatorii cu trenul. Cele mai inspirate trasee din intreaga lume
Ghan, Australia. Sursa foto: aussiespecialist.com

TranzAlpine, Noua Zeelanda

Frumusetea naturii intalnite in Noua Zeelanda este cunoascuta in toata lume. 5 ore dureaza calatoria cu trenul TranzAlpine si veti putea admira tot ce are mai interesant de oferit acest tinut. De la pajistile verzi, la raul Waimakariri, la paduri subtropicale, capitala Christchurch, ca intr-un final sa ajunga la o fosta mina de carbune din orasul Greymounth.

9 calatorii cu trenul. Cele mai inspirate trasee din intreaga lume
TranzAlpine, Noua Zeelanda. Sursa foto: Pinterest.com

9 calatorii cu trenul: Rocky Mountaineer, Canada

Am mai vorbit intr-un articol AICI doar despre Rocky Mountaineer, traseul feroviar impresionant al Canadei. Minunati-va de natura salbatica a acestei tari din confortul vagoanelor. Muntii canadieni Rockies vor fi explorati deindata. Calatoria incepe in insoritul Vancouversi ajunge in orasul montan Banff. Trenul opereaza zilnic pe patru rute diferite, dar cea care strabate tara de la est la vest este una istorica, asa ca merita sa faceti o calatorie de care o sa vorbiti de acum incolo.

Rocky Mountaineer. O calatorie fantastica prin muntii Canadei
Rocky Mountaineer. O calatorie fantastica prin muntii Canadei: Lacul Verde. Sursa foto: canadianrockiestrains.com

Calea ferata a Marelui Canion, SUA

Grand Canyon Railway, trenul care ajunge in grandiosul Mare Canion al Americii. Locomotiva are state vechi, inca din anii ’50, si de atunci isi incepe programul din orasul Williams din Arizona. 2 ore dureaza aceasta experienta de care speram sa va bucurati cat mai curand. Padurile d epin va vor insoti, culmile inalte si stancile Marelui Canion.

9 calatorii cu trenul. Cele mai inspirate trasee din intreaga lume
Grand Canyon Railway. Sursa foto: Youtube.com

9 calatorii cu trenul: Royal Scotsman, Scotia, Marea Britanie

Cum ar fi sa vedeti regiunea istorica scotiana Highlands de la bordul trenului Royal Scotsman? O experienta inedita, intr-unul dintre cele mai luxoase trenuri din lume, cu interior din lemn de mahon! Mai multe rute sunt strabatute de acest tren, iar marea aventura incepe din Edinburgh, chiar veti opri pret de cateva zeci de minute si la una dintre distileriile de whisky, apoi locomotiva poate pleca mai departe.

9 calatorii cu trenul. Cele mai inspirate trasee din intreaga lume
Royal Scotsman. Sursa foto: healthytravelblog.com

Bergen, Norvegia

Norvegia, taramul inghetat cu natura salbatica este destinatia dupa care tanjesti o viata. Ruta feroviara Bergen poarta turistii prin idilicele peisaje ale Europei nordice. 371 de kilometri parcurge trenul norvegian si, undeva, se intersecteaza cu calea ferata Flåm. Calatorii se imbarca in Bergen ca sa ajunga tocmai in orasul Hønefoss, apoi in gara Finse, situata la cea mai mare altitudine din aceasta tara, la 1222 de metri. Fiti pregatiti sa vedeti Valea Hallingdal, Parcul National Hardangervidda si chiar piscuri imbracate in zapada. Calatoria aceasta prin tinuturile salbatice si reci scandinave dureaza 7 ore.

9 calatorii cu trenul. Cele mai inspirate trasee din intreaga lume
Bergen, Norvegia. Sursa foto: DiscoveringNorway.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole