9 cele mai bune plaje Blue Flag de la Marea Neagra

9 cele mai bune plaje Blue Flag de la Marea Neagra fac obiectul cautarilor noastre estivale in 2019. Locuri de pe litoral care respecta mediul inconjurator, faciliteaza accesul persoanelor cu dizabilitati, unde nisipul si apa sunt curate, iar siguranta turistilor primeaza. Fundatia pentru Educatie Ecologica se asigura ca aceste criterii sunt respectate atat de plajele publice cat si de cele private. Potrivit motorului de cautare Momondo.ro, cu exceptia Georgiei, fiecare tara cu iesire la Marea Neagra are plaje certificate cu ”Steagul Albastru”. Daca plajele vecine din Ucraina sau Rusia nu sunt cautate de romani, litoralul Bulgariei si al Turciei sunt destinatii favorite pentru vacanta de vara.

Romania – Vega Vintage din Mamaia, Plaja Phoenicia si Marina Regia din Navodari

Vacantele neplanificate pe litoral sunt de obicei cele mai memorabile experiente, insa distanta este un factor de decizie. Plajele din Romania au avantajul de a fi la indemana turistilor care iubesc marea, la o simpla calatorie cu masina. Multi aleg sa nu confirme nicio rezervare si sa aleaga la fata locului cazarea care corespunde criteriilor lor.

3 plaje Blue Flag in Romania: Phoenicia
Plaja Phoenicia. Sursa foto: http://artsilvaro.wixsite.com/artsilva/umbrele-natur
Plaja Marina Regia. Sursa foto: Booking.com

Vega Vintage, Phoenicia si Marina Regia sunt singurele plaje care au obtinut recunoasterea Blue Flag in 2019. Plajele sunt supravegheate de salvamari zilnic intre orele 07:00 si 20:00, iar apa si nisipul sunt foarte curate. In plus, persoanele cu dizabilitati au acces facil, exista locuri special amenajate pentru diverse sporturi de plaja si apa. De asemenea, sunt distribuite material informative despre protectia mediului.

3 plaje Blue Flag in Romania: Vega
3 plaje Blue Flag in Romania. Printre cele mai bune din lume, in 2019. Sursa foto: Booking.com

Tarife medii/noapte la un hotel de 3,4 stele:

Mamaia: 139 de euro;

Navodari: 122 de euro.

9 cele mai bune plaje Blue Flag de la Marea Neagra: Bulgaria – Laguna Alba din Albena, Sunny Day din Varna, Venid din Sveti Vlas

Bulgaria a primit in 2019 certificatul ecologic Blue Flag pentru 13 plaje. Potrivit aceleiasi surse, cele mai frumoase sunt insa 3 dintre ele: Laguna Alba, Sunny Day si Venid. Situata intre Balcic si Kavarna, plaja White Lagoon promovează turismul durabil, iar administratorii sai reusesc sa mentina fasia de nisip curate si primitoare an de an. La o distanta de 15 kilometri se afla Parcul Natural si Arheologic Kaliakra, un obiectiv turistic excelent de vizitat intre zilele de plaja.

9 cele mai bune plaje Blue Flag de la Marea Neagra: Laguna
Plaja Laguna. Sursa foto: https://www.edelweiss-travel.ro/ro/charter/avion

Sunny Day a fost acreditata in fiecare an, inca din 1996, iar pe langa serviciile oferite, natura adauga o priveliste extraordinara. De asemenea, apropierea de aeroportul din Varna poate fi un alt motiv pentru care turistii aleg aceasta plaja.

9 cele mai bune plaje Blue Flag de la Marea Neagra: Sunny Say
Plaja Suny Day. Sursa foto: https://www.aal.dk/sunny-beach

Venid Beach – Sveti Vlas pare o plaja elena, atat de frumos este incadrata intre Muntii Balcani si Marea Neagra. Fiecare plaja este supravegheata de salvamari in fiecare zi intre orele 09:00 si 17:00.

Plaja Venid. Sursa foto: https://www.dinevigroup.bg/en/contacts

Tarife medii/noapte la un hotel de 3,4 stele:

Varna: 78 de euro;

Albena: 106 euro;

Sveti Vlas: 53 de euro.

Turcia: Plaja publica Bağırganlı din Bağırganlı, Fener Public Beach si Miliç Çevre Eğitim Plajı in Samsun

Turcia este una dintre destinatiile estivale favorite de turistii romani, bucataria turceasca, statiunile si preturile scazute sunt motivele care ii aduc pe litoral. Din cele 459 plaje Blue Flag, doar 23 sunt situate pe malurile Marii Negre.

Plaja Bağırganlı este la 20 de minute de mers pe jos de orasul cu acelasi nume si are o latime generoasa de aprox. 100m. Padurea din zona tine racoare, iar turistii se pot odihni la umbra sa.

9 cele mai bune plaje Blue Flag de la Marea Neagra: Fener
Plaja Fener. Sursa foto: https://suntravel.net.ua/4_turtsiya

Fener Public Beach se afla langa hotelul Sheraton din Samsun si ofera facilitati pentru persoanele cu dizabilitati si supravegherea de catre salvamari.

In cartierul Terme din zona Samsun se afla plaja de nisip de 40 km de la Marea Neagra – Milić Çevre Eğitim Plajı, certificata „Blue Flag” in 2017.

Milić Çevre Eğitim Plajı, Samsun, Sursa foto: https://www.samsun.bel.tr/icerik/mavi-bayrak

Tarife medii/noapte la un hotel de 3, 4 stele:

Samsun: 49,98 euro.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole