Cele mai retrase stațiuni de la Marea Neagră

Dacă vreți o vacanță specială anul acesta, v-am pregătit câteva idei cu stațiuni liniștite de la Marea Neagră, atât din țară, cât și din afară. Aglomerația și zgomotul nu sunt întotdeauna cea mai bună metodă de a vă petrece vacanțele. În locul agitației, peisajele liniștitoare vor avea un efect incredibil.

Plaje sălbatice, Corbu, Vadu și Tuzla

Pentru cei care își doresc o vacanță liniștită la cort sau la rulotă, destinația ideală este plaja Tuzla. O plajă sălbatică la care nu se ajunge ușor, dar care va impresiona negreșit pe oricine. Puteți mânca preparate din pește proaspete la cherhanalele de pe plajă. Ziua plaja se poate aglomera, însă seara peisajul este extrem de liniștit, iar seara aveți mari șanse să vedeți delfinii cum înoată.

Dacă vă doriți cazare, nu veți găsi decât în oraș, la gazdă. Fără mașină, plaja este departe, iar coborârea spre ea este abruptă. Însă marea curată și valurile vă vor face să uitați de efort.

Dacă vă doriți să experimentați cu adevărat ce înseamnă plajă sălbatică, retrasă, mergeți într-o mică aventură pe plaja Vadu. Aici nu veți găsi terase sau restaurante pe plajă, ci doar marea în toată splendoarea ei. La fel ca la Tuzla, pe plaja Vadu se ajunge greu fără mașină. Însă liniștea de aici nu se compară cu nicio altă plajă. Găsiți, totuși, mâncare și băutură în sat.

Plaja Vadu, deltaplan

Pentru cei care vor să își petreacă vacanța într-o zonă care să le amintească de copilărie, plaja Năvodari este perfectă. Aici marea este mult mai bine îngrijită, sunteți departe de zgomotul din Mamaia, însă dacă vreți ca măcar într-o seară să spargeți liniștea, ajungeți rapid în mare aglomerație si agitație din Mamaia. Această zonă este presărată de terase cu gust, plajă curată si aerisită.

Năvodari și plaja Sulina, locuri liniștite pentru familii

La 10 kilometri de Năvodari mai este o plajă retrasă, deosebită, care a luat amploare în ultimii ani, plaja Corbu. Nu este cunoscută atât pentru liniștea și peisajul pe care le oferă, cât pentru sporturile nautice ce pot fi practicate aici: snorkeling, scufundări, windsurfing. Pe plaja Corbu nu veți găsi șezlonguri, umbreluțe sau alte lucruri oferite pe alte plaje în general. Aici veți găsi însă multe rulote și oameni care își petrec timpul liber în tihnă.

Un loc deosebit de frumos și liniștit la Marea Neagră este și pe plaja Sulina. Nu se îngrămădește multă lume să vadă o minune de la noi, vărsarea Dunării în Marea Neagră. Plaja este excelentă și pentru cei care vin cu copiii, este fină și apa este curată. Ajungeți aici după o călătorie maritimă excelentă cu barca rapidă sau cu catamaranul din Tulcea.

Plaja de la Sulina

Alte locuri liniștite, însă de multe ori aglomerate, la Marea Neagră de la noi din țară mai sunt și Eforie Nord și Sud, stațiuni cunoscute pentru familiști. În ultimii ani și-au scos în evidență potențialul și stațiuni precum Venus, Jupiter și Cap Aurora, unde vă puteți bucura în tihnă de familie, de mare și de soare.

Plaje retrase în Bulgaria și Turcia

O stațiune mai puțin cunoscută de turiștii români este plaja retrasă de la Lozenets din Bulgaria. Plaja se află la 65 de km de orașul Burgas și în continuarea stațiunii Kiten. Este căutată de cei care vor să aibă parte de o vacanță liniștită, pe o plajă sălbatică și cu natura încă netransformată. Plajă este în unele părți lată, iar în partea de Nord este străjuită de un dig de stânci ce oferă o panoramă deosebită. În această stațiune puteți face windsurfing, kitesurfing și scufundări. De aici mai puteți face excursii în Rezervația Naturală de pe râul Ropotamo, unde se fac plimbări prin pădure sau plimbări cu barca pe râu.

Lozenets

Plajele din Turcia cu ieșire la Marea Neagră sunt mult mai accesibile decât plajele la celelalte mări din Turcia. În plus, acestea sunt și mult mai liniștite, făcându-le un loc perfect pentru o vacanță relaxată și fără griji. Un oraș cu deschidere la Marea Neagră din Turcia este Amasra, oraș din provinica Bartin, unde puteți admira influențele civilizațiilor bizantine, romane și otomane. Aici puteți vizita mai multe situri istorice, care se potrivesc minunat cu frumusețea naturală a locului. În plus, fortăreața Amasra oferă cea mai frumoasă priveliște a orașului și mării. Veți găsi în oraș preparate delicioase turcești și veți pleca cu suveniruri speciale, create din scoici și oase de pește.

Amasra, Turcia

Plaje sălbatice și deosebite în Georgia, Ucraina și Rusia

În Georgia stațiunea Sarpi, pe coasta de Est a Mării Negre, este o așezare deosebită care are o fâșie îngustă de litoral la poalele abrupte și împădurite ale Caucazului Mic. Orașul este situat la 12 km de Batumi și la frontiera cu Turcia, veți vedea aici imense plantații de ceai, dar și o plajă minunată cu cea mai limpede apă de pe tot litoralul Mării Negre din Georgia.

Oraș Sarpi la granița cu Turcia

Dacă vă doriți o plajă cu adevărat sălbatică și o aventură pe cinste, trebuie să vizitați plaja Dzharylhach din Ucraina. Parcul Național Dzharylhach este situat pe cea mai mare insulă a Mării Negre din Ucraina. Insula Dzharylhach are 52 de kilometri pătrați și este nelocuită în afara unui călugăr și a personalului temporar al farului. Insula Dzharylhach este habitat pentru multe animale sălbatice și plante endemice și este supranumită și Maldive de Ucraina. Împreună cu plajele cu nisip care nu se termină, fac din această insulă o evadare excelentă pentru orice iubitor de natură. Insula este habitat pentru 30 de specii diferite de mamifere și există o mulțime de alte animale în jur. Puteți vedea căprioare, mistreți, vulpi, iepuri, berze negre, rațe roșii și diferite specii de șopârle și broaște. Dar fiți atenți, puteți întâlni acolo și păianjenul viperă și văduva neagră.

Maldive de Ucraina

Cei care își doresc să experimenteze ceva cu totul deosebit, pot petrece vacanța de vară la mare în Rusia. Novorossiisk și Soci sunt două dintre cele mai cunoscute stațiuni la Marea Neagră din Rusia. Dacă Soci este cunoscută ca stațiunea marilor conducători ai Rusiei, precum Stalin, Novorossiisk are un peisaj de poveste. El este port la Marea Neagră în partea de Vest a Munților Caucaz.

Sursa poze: wikipedia.ro

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole