Agențiile de turism: Multe vacanțe cu autocarul și pelerinaje ar putea dispărea

Cel mai mare turoperator din România, Christian Tour, atenționează că un ordin al ministrului Transportului, care își propune să reglementeze transportul cu autocarul, ar putea bloca vacanțele turiștilor cu venituri mai mici.

Mai exact, reprezentanții agențiilor de turism reclamă faptul că, în urma aprobării proiectului, autocarele care transferă turiștii de la aeroport la hoteluri, între stațiuni sau în circuite interne și pelerinaje, nu îi vor mai putea lua din mai multe locuri și îi vor debarca într-un singur punct.

Într-un articol al proiectului se spune că „pe tot parcursul călătoriei, în cazul transportului de persoane prin servicii ocazionale, componența grupului trebuie să rămână aceeași”.

Reprezentanții Christian Tour precizează că acest lucru înseamnă că dacă o agenție de turism trebuie să transfere turiști din Moldova în Capitală, la aeroport, pentru o cursă de avion, autocarul nu va avea voie să oprească în orașele prin care trece pentru a îmbarca turiștii.

Mai exact, un turist din Vaslui, de exemplu, va fi obligat să facă un drum până la Iași sau orice alt oraș din care pleacă autocarul, chiar dacă mașina are trecere prin orașul său.

Potrivit agențiilor de turism, proiectul ar putea lovi grav și în programele de pelerinaj religios pe care le desfășoară Biserica Ortodoxă în România. Astfel, grupurile de pelerini dintr-o comună cu mai multe biserici trebuie să se reunească într-un singur loc, pentru că autocarul nu va mai putea trece să-i ia de la fiecare parohie în parte.

Potrivit touroperatorilor, probleme ar putea apărea și în cazul unor turiști străini care au cumpărat pachete de vacanță în România și au optat pentru hoteluri diferite. Astfel, mașina care îi transportă de la aeroport nu va mai avea voie să facă opriri la mai multe hoteluri, ci doar într-un singur loc.

Proiectul mai propune și ca datele cursei să fie comunicate către Autoritatea Rutieră Română cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei. În plus, orice modificare de ultimă oră, cum ar fi renunțarea unui turist la cursă ar putea transforma programul turistic într-o activitate ilicită, mai reclamă cei de la Christian Tour.

Probleme ar putea apăre și în cazul excursiilor organizate de grădințe și școli sau la ofertele Last Minute.

Cei de la Christian Tour anunță că, în calitate de cel mai mare operator de vacanțe din România, se va adresa Ministerului Transporturilor și premierului Dacian Cioloș pentru a opri acest demers „nociv” pentru turism.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole