Booking.com schimbă modul în care afișează ofertele. UE cere eliminarea tehnicilor de manipulare

Una dintre cele mai mari platforme online de rezervări de camere la hoteluri, Booking.com, s-a angajat să facă o serie de modificări în ceea ce privește afișarea anunțurilor, după ce au venit mai multe presiuni din partea Comisiei Europene.

Uniunea Europeană a început o ofensivă prin care dorește eliminarea tehnicilor de manipulare a consumatorilor pe platoformele online. După un dialog cu reprezentați ai Comisiei Europene și autorități naționale de protecție a consumatorilor, Booking.com s-a angajat să facă mai multe modificări, care vor intra în vigoare începând cu 16 iunie 2020.

Printre altele, platforma de rezervări va preciza clar clienților că afirmații de genul „ultima cameră disponibilă” se referă doar la oferta de pe Booking.com. De asemenea, nu va prezenta o ofertă ca fiind limitată în timp dacă același preț va fi disponibil și ulterior.

Booking.com va clarifica modul cum sunt ordonate în clasament rezultatele afișate în urma cătărilor pe site, precum și dacă tarifele plătite de hotelul respectiv către Booking.com au influențat poziția sa în lista de rezultate.

De asemenea, platforma de rezervări se va asigura că este clar când o comparație între prețurile la cazările afișate pe site se bazează pe circumstanțe diferite (de exemplu, datele de ședere), și nu va prezenta această comparație ca pe o reducere de preț.

Tot din iunie, platforma Booking.com va afișa prețul întreg pe care consumatorii vor trebui să îl plătească (inclusiv toate taxele, tarifele și impozitele inevitabile care pot fi calculate în mod rezonabil în avans) într-un mod clar și evidențiat.

Booking.com urmează să prezinte cazările vândute în totalitate pe o poziție corespunzătoare criteriilor de căutare și va indica limpede dacă o cazare este oferită de o gazdă privată sau de un profesionist.

FOTO: Julius_Silver/Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole