Ce echipament îți trebuie pentru ski și cât costă

Suntem în plin sezon rece așa că sporturile de iarnă sunt la mare căutare. Chiar dacă temperaturile nu sunt întotdeauna ideale, majoritatea pârtiilor din România funcționează pentru că la înălțime există suficientă zăpadă.

Pasionații de sporturi de iarnă sunt mereu cu ochii pe accesoriile disponibile la reduceri. Facem și noi o trecere în revistă a principalelor echipamente de care ai nevoie pentru sporturile de iarnă pentru un începător care vrea să își creioneze un buget pentru investiția inițială.

Tot ce trebuie să știi despre cum te echipezi pentru ski

Echipamentul de iarnă include de la articolele de îmbrăcăminte și accesorii până la schiurile propriu zise sau plăcile de snowboard cu care urmează să te dai pe pârtie. O mulțime de oferte foarte bune găsești aici.

Schiuri

Atât în cazul schiurilor cât și pentru plăcile de snowboard, înainte să te apuci să analizezi ofertele trebuie să te întrebi care e nivelul tău: începător intermediar sau avansat.

Pentru majoritatea începătorilor sunt recomandate de către specialiști schiurile all mountain care sunt foarte bune pentru pârtie dar la nevoie pot face față și în powder.

Ca un mic amănunt schiurile all mountain trebuie să ajungă între bărbie și nas ca înălțime iar bețele până în zona taliei, așa încât să ai un unghi de 90 de grade între antebraț și braț în momentul în care ești în poziție de schiere.

De cele mai multe ori pachetele pentru începători include schiuri dar și legături și clăpari, fiind mai avantajos așa la achiziție.

Clăpari

Pentru cei care nu cumpără pachete complete ci se orientează și spre clăpari separat cumpărați, trebuie să știe că aceștia sunt cei mai importanți fiindcă vei petrece mult timp încălțat in ei.

Ai grijă să îi probezi pe îndelete, să te asiguri că sunt potriviți și comozi. Ideal e să îi ții între 15 și 30 de minute în picioare pentru a observa dacă te deranjează în vreun loc.

Trebuie știut faptul că grosimea clăparului tinde să scadă cu câțiva milimetri în primele zile de folosire, deci poți să cumperi o pereche mai fixă. Pentru începători ideal este ca factorul de flexibilitate să fie cât mai mic.

Îmbrăcăminte de ski

La la fel ca orice îmbrăcăminte de iarnă și îmbrăcămintea de schi este în straturi și se începe cu un strat de bază care e în general sintetic și următorul continuă cu un polar și o jachetă de schi.

În acest fel se menține temperatura optimă pentru corp iar jachetă permite corpului să respire și are fermoare pentru aerisire rapidă.

Pentru pantaloni, din punct de vedere tehnic contează gradul de impermeabilitate și rezistența la uzură. Un aspect foarte important este și cel al șosetelor de schi care trebuie să fie lungi și din materiale care nu rețin apa.

Echipament de protecție și accesorii

La acest capitol ai în primul rând de echipamentele de protecție precum casca și în plus și o cagulă sau o căciulă pe sub ea pentru a te proteja împotriva frigului.

Tot împotriva frigului dar și ca protecție de umezeală și căzături sunt și mănușile. În cazul în care ai nevoie, există și protecție speciale pentru tibie, brațe, genunchi și se poate opta pentru o armură în partea superioară a corpului.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole