Orășelul care a fost invadat de turiști, după o eroare în Google Maps

„Sute te turiști vin în oraș căutând Preikestolen și suntem nevoiți să îi îndrumăm să o caute de cealaltă parte a fiordului. În sezonul de vară vin în fiecare zi 10-15 mașini”, a declarat un localnic din micul oraș norvegian Fossmork, pentru ziarul Stavanger Aftenblad.

Până de curând, Fossmork era un orășel liniștit. Însă totul s-a schimbat peste noapte, în urma unei erori în Google Maps. Turiștii caută faimoasa stâncă Preikestolen și sunt direcționați, în mod greșit, către micul oraș norvegian.

„Google Maps îi aduce pe podul Lysefjord și apoi în Fossmork. Unii chiar se supără când le spunem că trebuie să se întoarcă. Le dăm un binoclu să poată vedea Preikestolen și oamenii de acolo. Este destul de amuzant, vin chinezi, japonezi, americani…”, a povestit un alt localnic.

Reprezentanții Google au transmis că îi încurajează pe toți utilizatorii să raporteze erorile din Maps, pentru a le repara.

Preikestolen sau Prekestolen este o platformă de stâncă situată în provincia „Fylke” din Norvegia. Este o atracție turistică, oferind o panoramă largă a fiordului Lysefjord și a munților înconjurători. Platoul de stâncă este situat la altitudinea de 604 metri și se află pe țărmul fiordului care are o lungime de 40 de kilometri.

În fiecare an este vizitat de peste 200.000 de turiști și este unul dintre cele mai importante puncte naturale de atracție din Norvegia. Turiștii o pot vizita între lunile aprilie și octombrie. În lunile de iarnă este gheață și zăpadă.

FOTO: Andreas Tille/Wikimedia commons

Norway Preikestolen.jpg

Preikestolen black and white.jpg

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole