Ce să cereți la serviciu!? Unde au primit vacanțe angajații unor firme din România

Numărul vacanțelor oferite de companii angajaților a crescut cu o treime în acest an, față de anul trecut. Cele mai cerute destinații au fost cele exotice.

Au fost vacanțe în Thailanda, Vietnam, Caraibe, Republica Dominicană, Mexic, Cuba sau Australia, care au necesitat bugete, în medie, cu 15 – 20% mai mari față de 2015.

Potrivit Paralela 45, s-au cerut sejururi de peste 10 zile, la hoteluri de cinci stele și s-a plătit de la 2.500 de euro la peste 4.000 de euro de persoană.

Cel mai complex pachet de vacanță oferit de Paralela 45 a costat 200.000 de euro și a fost acordat unui grup de 70 de persoane al unei companii din industria agro-alimentară.

De asemenea, tot în ceea ce privește angajații, anul acesta a crescut numărul de traininguri organizate de companii, în detrimentul seminariilor, conferințelor sau congreselor. Pentru acestea s-au solicitat hoteluri de 4 stele, care să aibă printre servicii, spa și diverse alte condiții de relaxare. Au fost organizate astfel de excursii nu doar în România, ci și în Creta sau Rhodos.

Foarte căutate au fost și călătoriile de afaceri. În ceea ce privește destinațiile, cele mai căutate au fost cele în China, Africa de Sud și Brazilia sau Argentina. De asemenea, există un trend crescător și în ceea ce privește călătoriile de afaceri în Rusia.

Din statisticile Paralela 45 reiese că s-au preferat hoteluri de minimum 4 stele, iar angajații au călătorit patru zile pe săptămână și peste 16 zile într-o lună, în comparație cu 2015, când era vorba de maximum trei zile pe săptămână, respectiv o săptămână jumătate într-o lună.

Începând de anul trecut, salariații vor putea primi și tichete de vacanță de la serviciu de până la 6.300 de lei. Potrivit legii, contravaloarea acestor tichete speciale oferite de patroni va fi dedusă din impozitele și taxele angajatorilor.

Tichetele de vacanţă pot fi oferite atât de firmele private, cât şi de instituţiile de stat. Bugetarii le vor primi în locul actualelor prime de vacanţă. În mediul privat, acordarea acestor vouchere e la latitudinea angajatorului. Aceste tichete sunt valabile doar pentru vacanțele în România.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole