Cinci idei pentru optimizarea bugetului de vacanță

Vacanța este pentru majoritatea dintre noi cel mai așteptat moment din an, cel la care ne gândim deseori în orele lungi petrecute la birou. Bugetul de vacanță este însă o provocare pentru multe familii – vorbim despre sume care uneori depășesc posibilitățile noastre de moment, așa că repartizarea acestora pe câteva luni sau câteva idei pentru a optimiza sumele cheltuite, fără eforturi mari, sunt mereu bine-venite.

Sperăm să îți fie de folos ideile noastre!

Planifică din timp un buget pentru vacanță

Cei mai mulți dintre noi știm cu câteva luni în urmă unde ne dorim să mergem în concediu. Indiferent dacă ne-am hotărât sau nu asupra destinației, un lucru este sigur: vom avea nevoie de un buget pentru vacanța noastră!

De ce să așteptăm ultimul moment pentru a găsi resursele financiare necesare, când putem începe să economisim pentru vacanță câte o sumă mică în fiecare lună, care va pune o presiune mult mai mică pe bugetul nostru decât dacă stabilim un buget de ultim moment?

Deschide un cont de economii și depune lunar o sumă de bani în acesta

Dacă aloci un buget lunar începând din prima lună a anului, vei putea pune la treabă sumele respective. Contul de economii ING, de exemplu, îți oferă o dobândă bancară avantajoasă, fără a fi constrâns de vreun termen.

Direcționează economiile tale pentru vacanță către un depozit la termen sau un cont de economii avantajos și acestea îți vor aduce bani în plus, prin dobânzile pe care le vor genera!

Cu economiile noi aduse în ING BANK, poți constitui un depozit la termen special. Se numește ING Depozit Bonus și este recompensat cu cea mai bună dobândă de la ING: 3% în acest moment!

Orientează-te spre promoții pentru transport și cazare

Știm cu toții că biletele de avion sunt mai ieftine atunci când sunt cumpărate din timp, de exemplu. Hotelurile și agențiile de turism au și ele oferte promoționale atunci când planifici din timp călătoria (early booking) sau în anumite perioade.

Urmărește acele oferte și caută o variantă cât mai avantajoasă! Poți face economii importante în acest fel.

Călătorește în perioade din afara sezonului

În special dacă îți place să călătorești pentru a descoperi locuri noi, aflând lucruri interesante în legătură cu acestea, poți să testezi o vacanță în afara sezonului.

Toamna și primăvara sunt rar preferate de turiști, așa că prețurile pot fi sensibil mai mici, atât cele de cazare, cât și cele practicate de restaurante și în unele cazuri de transport.

Multe dintre destinații au un farmec aparte în afara sezonului, atunci când aglomerația este mai mică și poți vizita în liniște diverse obiective, admirându-le în voie.

Informează-te din timp în legătură cu destinația aleasă

Ce restaurate au mâncare bună și prețuri avantajoase? Între ce ore se servește meniul zilei, care poate fi de multe ori cu 50% mai ieftin decât cel à la carte? Ce muzee au intrare liberă în anumite zile ale săptămânii și care este ziua aceea? De unde poți cumpăra suveniruri originale la prețuri accesibile? Orașul vizitat are un card cu reduceri la transport și / sau obiective turistice?

Ideal ar fi să ai un răspuns la aceste întrebări înainte de a pleca în vacanță. În general, 2-3 ore în care cauți informații în legătură cu destinația aleasă, vor fi răsplătite cu o economie importantă. În plus, poate fi o după amiază frumoasă petrecută în familie, în care stabiliți ce veți face și care sunt cele mai bune variante, cu o ceașcă de cafea sau o ciocolată și o felie de pizza alături.

Poți economisi sume importante documentându-te atent în legătură cu destinația pe care o alegi.

Tu unde plănuiești să mergi în vacanță anul viitor? Te-ai gândit și la o planificare a bugetului?

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole