City break Amsterdam. Cât costă o vacanță în „Veneția Nordului”

I se spune „Veneția Nordului” datorită celor 165 de canale pe care te poți plimba cu barca. În Amsterdam găsește artă, parcuri, cafenele și cluburi. Dacă sunteți interesați de un city break Amsterdam, puteți studia ofertele pe Vola.ro – AICI.

În acest oraș superb sunt printre cele mai neobișnuite expoziții, precum Muzeul Torturii, Muzeul Erotic, Muzeul Hasisului sau Muzeul Posetelor. De asemenea, dacă mergi într-un city break Amsterdam trebuie să rezervi măcar o jumătate de zi pentru a vizita cel mai mare muzeu național, Rijksmuseum. Găzduiește o colecție impresionantă de artă flamandă din secolul al XVII-lea și multe alte picturi.

Puteți admira capodopere precum „Lăptăreasa” de Vermeer sau „Rondul de noapte”, semnat de Rembrandt. La Muzeul Vang Gogh vei sta ceva mai mult la coadă, însă aici vei avea ocazia să vezi cea mai mare colecție a artistului. Colecția include și alte lucrări ale altor artiști din secolul al XIX-lea.

La aproximativ 30 de minute de Amsterdam se află Keukenhof, una dintre cele mai frumoase grădini de primăvară din lume. Aici puteți admira covoare multicolore de lalele, iar primăvara aveți parte și de spectacole și parade de flori.

Într-un city break Amsterdam trebuie să ajungeți și în Leidseplein, un loc de întâlnire cu multe cafenele, în care găsiți foarte mulți artiști ambulanți. Palatul Regal este un alt punct de atracție. Se află în centrul Amsterdamului, în Piața Dam și poate fi vizitat în orice zi mai puțin lunea, atunci când au loc, de obicei, evenimente și recepții oficiale.

City break Amsterdam. Cartierul Felinarului Roșu, unic în Europa

În secolul al XVII-lea, Palatul Regal era cea mai mare clădire din Europa. A fost inițial construit pentru a servi drept clădire a primăriei și pentru magistrații din Amsterdam. De asemenea, Piața Dam este un loc în care sunt găzduite deseori concerte și diverse manifestări culturale.

Pe lista de locuri de vizitat într-un city break Amsterdam trebuie să puneți și Oude Kerk, cea mai veche clădire din oraș. Este o mare basilică gotică, care a reușit să păstreze o parte din comori istorice, chiar dacă picturile și statuile au fost interzise în perioada iconoclasmului.

Un alt loc important este casa Annei Frank, iar ascunzătoare familiei sale înainte de a fi descoperiți și trimiși la moarte, reprezintă astăzi un emoționant muzeu.

Seara puteți merge în Red Light District, un loc al oamenilor care sunt lipsiți de inhibiții. Cartierul Felinarului roșu este unic în Europa și aici puteți vedea în vitrine doamne i domnișoare care se expun ca obiecte de vânzare. Atenție, fotografiatul aici este strict interzis.

FOTO: Bert Kaufmann/Flickr

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole