Descopera Romania III – obiective turistice mai putin cunoscute

Continuam astazi lista „descopera Romania”, obiective turistice mai putin cunoscute ce ar trebui sa ne starneasca interesul si curiozitatea in a le vizita:

1. Canionul Sapte Scari si Cascada Tamina, judetul Brasov
Traseu Canionul Sapte Scari este accesibil tuturor iubitorilor de natura si reprezinta o alternativa buna pentru o zi de plimbare. Canionul se afla in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 de metri. Prima asa-numita „treapta” a cascadei, de jos in sus, are o inaltime de 8 metri, urmate de alte 6 astfel de trepte, cele mai multe dintre ele fiind de peste 35 de metri inaltime. Canionul Sapte Scari este la aproximativ 165 km de capitala.

2. Coloanele de bazalt si vulcanul stins, Racos, judetul Brasov
Racos este un sat departe de drumul principal care leaga Brasovul de Sighisoara, satul unde se poate vedea un vulcan care nu a mai erup de sute de ani. Odata ce ajungeti in acest loc, veti avea sentimentul ca sunteti pe Marte, din cauza peisajului rosu. Site-ul geologic din Racos include un peisaj post-eruptie spectaculos de 10-15 metri inaltime, format prin racirea rapida a lavei. Sunt in jur de 250 de km de la Bucuresti pana in satul Racos.

3. Cetatea Zanelor, judetul Covasna
Cetatea Zanelor „este o cetate dacica antica, situata pe un varf de munte in apropiere de orasul Covasna. Peretii descoperiti de arheologi in timpul sapaturilor sunt vizibile in prezent. Drumul spre cetate dureaza aproximativ 2 ore pe unele drumuri forestiere nemarcate. Cercetarile realizate acolo au relevat numeroase fragmente de ceramica si monede datand din epoca daca si romana. Distanta de la Bucuresti in orasul Covasna este de 227 km.

4. Manastirea rupestra Sinca Veche, judetul Brasov
Manastirea Sinca Veche, este de fapt, un templu subteran, situat langa Dealurile Plesu, in satul romanesc Sinca Veche din judetul Brasov, 220 km de Bucuresti. Se spune ca manastirea a fost construita de mii de ani in urma, in vremurile dacice sau chiar mai inainte. Manastirea este taiata in intregime din piatra si are 2 altare si 9 camere pline cu statui curioase, cum ar fi simbolul Yin-Yang sau steaua lui David. Turnul este realizat din gresie moale si nu are acoperis, ceea ce permite ca soarele sa straluceasca pe altar.

5. Piramidele de la Sona, Fagaras, judetul Brasov
Piramidele de la Sona sunt de fapt opt ​​movile de pamant, de 30 de metri inaltime, care par sa vina de nicaieri. In timp ce localnicii sunt convinsi ca au fost ridicate de giganti, istoricii cred ca aici exista morminte ale barbarilor celtici. Legenda spune ca cu multi ani in urma, acest teren a fost condus de o printesa pe nume Sona. Intr-o zi regatul ei a fost atacat de niste giganti care au venit peste muntii Fagaras. Gigantii au trecut prin apa raului Olt, iar cand au ajuns in acest loc si-au scuturat noroiul de pe picioare si a creat aceste movile. Le puteti gasi in satul Sona, judetul Brasov, la 250 km de Bucuresti.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole