City break Praga. Cât costă o excursie în „Orașul de Aur”

Praga este unul dintre orașele care oferă peisaje parcă desprinse din povești. Aici sunt castele ca din basme cu turnuri aurite, poduri de piatră și biserici vechi de sute de ani. În acest articol vă prezentăm câteva motive pentru care merită să alegeți un city break Praga. În această perioadă sunt și reduceri la city break-uri Praga, la Vola.ro. Detalii găsiți – AICI.

Un city break Praga trebuie să înceapă cu o vizită la Castelul din Praga, care este acum sediul Guvernului Republicii Cehe. Piața Orașului Vechi este încărcată de istorie și a fost gazda multor schimbări de regimuri politice și, din păcate, de vărsări de sânge. În Evul Mediu aici a fost un târg.

Nu trebuie să ratezi într-un city break Praga și ora exactă de la Ceasul Astronomic. Acest ceas fabulos a fost construit în 1490. Astfel, pe primăria din orașul vechi puteți afla cu exactitate anul, luna, ziua, ora, minutul, fazele lunii, semnele zodiacale și poziția plantelor. La oră fixă, ferestrele de deasupra ceasului se deschid și își fac apariția 6 dintre cei 12 apostoli.

De asemenea, Podul Carol este unul dintre cele mai celebre din lume. Superbele statui care se află pe acest pod, amplasate simetric, reprezintă personalități istorice. Noaptea, podul este pus în valoare de un joc de lumini colorate.

O altă clădire superbă este Catedrala Sf. Vitus. Construcția sa a fost făcută în 600 de ani. Aici trebuie să vizitați, printre altele, frumoasele capele sau cripta cu mormintele împăraților din Boemia ai Imperiului Roman.

City break Praga. Târgul de cai a ajuns centru de afaceri

Într-un city break Praga nu trebuie să ratezi și muzeele. La Galeria Națională, de exemplu, sunt găzduite, printre altele, colecția de artă modernă și contemporană și 14 tablouri semnate de Picasso. Alte muzee impresionante sunt Franz Kafka, cel al orașului, Dvorak, de Arte Decorative, Mucha sau cel militar.

La Mănăstirea Sf. Agnes, în vechea clădire construită în stil arhitectural gotic este găzduită colecția de artă medievală a Muzeului Național. Aici, prințesa Premyslid a renunțat la viața regală pentru a-și urma credința.

O altă Piață interesantă este Wenceslas. La origine, aici a fost un târg de cai, iar acum a ajuns un centru de afaceri modern. Istoria locului este subliniată de monumentele, care a fost martoră la numeroase momente istorice.

Dacă vreți să faceți fotografii spectaculoase cu Praga, urcați pe Colina Petrin.

Dacă mergeți într-un city break Praga încercați să vă faceți timp și pentru o excursie la Karlovy Vary, o stațiune balneară renumită. Se află într-o vale împădurită și este alimentată de 12 izvoare termale. Locul a fost descoperit de împăratul Carol al IV-lea, la jumătatea anilor 1300. Se spune că aici au venit la tratament personalități precum Goethe, Schiller, Beethoven sau Chopin. O excursie până la Karlovy Vary costă în jur de 60 de euro de persoană și durează în jur de 10 ore.

FOTO: Roman Boed/Flickr

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole