Bella Italia suferă! Câți turiști va pierde din cauza coronavirusului

Italia este cea mai afectată țară din Europa din cauza coronavirusului. Sunt confirmate peste 3.000 de cazuri și 107 morți. Însă, analiștii economici spun că efectele acestei epidemii vor fi resimțite pe termen lung. Italia va fi lovită cel mai puternic în sectorul turismului.

Doar în următoarele trei luni, dacă epidemia se menține la aceleași cote înalte, Italia va pierde aproximativ 32 de milioane de turiști și 7,4 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate de Confturismo-Confcomercio.

„Situația este dramatică pentru tot sectorul. Din păcate, plătim consecințele unei comunicări din partea media mult mai letală decât virusul”, a declarat președintele Confturismo-Confcomercio, Luca Patane.

Numeroase companii aeriene au decis să-și suspende zborurile spre și dinspre Italia. Este vorba mai ales de aeroporturile din regiunile din nord, mai ales Lombardia, a cărei capitală este Milano.

Compania care gestionează aeroporturile Milan-Linate și Milan Malpensa a precizat că în doar trei zile 32,5% dintre turiști și-au anulat biletele la Milano. Compania britanică low-cost easyJet a anunțat că va suspenda zborurile spre Italia din cauza cererii reduse. Și Brussels Airlines a redus cu 30% zborurile spre destinații precum Milano, Roma și Veneția.

Ieri, compania aeriană Ryanair a anunțat că este contrânsă, din cauza epidemiei de coronavirus, să anuleze până la 25% din zborurile italiene pe distanță scurtă, între 17 martie și 8 aprilie.

Și celelalte două companii aeriene low cost importante care operează pe aeroporturile din România au anunțat măsuri de reducere a zborurilor către și dinspre Italia. Tot ieri, Blue Air a anunțat că va reduce capacitatea de zbor în și dinspre Italia, din luna martie și până la începutul lui aprilie, în contextul răspândirii coronavirusului.

„Blue Air se confruntă cu o scădere semnificativă a cererii de zbor pe rutele din Italia, ceea ce ne-a determinat să redimensionăm numărul de curse pe aceste rute. Monitorizăm permanent evoluţia situaţiei şi încercăm să reducem cât mai mult impactul asupra pasagerilor noştri, menţinând operaţiunile la un nivel optim, adaptat nevoilor de călătorie”, a transmis CEO Blue Air, Oana Petrescu, printr-un comunicat de presă.

Și Wizz Air a transmis că între 11 martie – 2 aprilie va reduce numărul de zboruri către Italia.

Astfel, din Cluj vor fi doar 2 zboruri spre Milano Bergamo (7 până acum), 1 către Bologna (3 până acum), 1 către Bari (2 până acum), 1 către Roma Ciampino (4 până acum, iar către Treviso 1 zbor (2 până acum).

Începând cu 11 martie, vor decola 4 curse/săptămână către Milano Bergamo, câte 2 spre Bologna şi Bari, 3 spre Roma Ciampino, 2 cu destinaţia Treviso (în perioada 11 – 25 martie), respectiv 4 – în intervalul 25 martie – 2 aprilie, dar şi câte o cursă spre Catania, Napoli, Pisa şi Torino.

Pe ruta Craiova – Milano Bergamo, numărul zborurilor programate va scădea de la 4 la 2, în perioada 11 – 18 martie, de la 5 la 2 – în perioada 18 – 25 martie, respectiv de la 7 la 2 între 25 martie şi 2 aprilie. 

Din Timișoara vor fi câte două zboruri către Milano Bergamo și câte o cursă săptămânală spre Bologna, Bari, Roma Ciampino şi Treviso.

De pe 11 martie, timp de trei săptămâni, compania aeriană va avea programate doar câte două curse/săptămână din Iaşi spre Milano Bergamo, precum şi câte un singur zbor către Treviso, Bologna, Roma Ciampino şi Catania.

De la Suceava, programul include doar câte două curse săptămânale cu destinaţia Milano Bergamo, câte una către Roma Ciampino şi niciuna spre Bologna.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole