ibis România: Experiențele de care beneficiază azi oaspetele unui hotel definesc înainte de orice succesul în industria turismului și ospitalității

Confort, accesibilitate, servicii 24/7, eat & drink 24/24, mic dejun flexibil cu orice agendă, wi-fi gratuit, check-in online, check-out rapid, aplicație mobilă și oferte variate –  toate sunt must-have-uri din industria turismului și a ospitalității pe care ibis Hotels le bifează.

În cele patru hoteluri aflate în proprietatea companiei Continental Hotels – ibis București Palatul Parlamentului, ibis București Gara de Nord, ibis Constanța și ibis Sibiu –  strategia de servicii are în centru oamenii, cu obiceiurile și așteptările acestora în era digitală: promptitudinea, respectarea promisiunilor, comunicarea relevantă în social media și pe noul site ibishotels.ro, grija față de echipa de profesioniști ibis.

”Climatul din industria hotelieră este, în 2018, unul favorabil, cu cererea în creștere. Iar dorinta clientilor de a fi întâmpinați cu servicii de calitate, dar și cu oferte și idei creative, este de asemenea în creștere. Constatarea acestor trenduri în industrie nu este suficientă pentru ca hotelul să aibă rezervări. Întrebarea-cheie pentru hotelieri este cum pot răspunde acestor cereri pentru ca ei să fie alegerea clientului, ei să capteze momentul alegerii consumatorului.

Astfel, ibis a înțeles că experiența oaspeților trebuie să fie în inima filosofiei de business. Și tot ceea ce ne definește serviciile, de la mixul de comunicare până la trainingul personalului, urmărește să contureze experiențe plăcute pentru vizitatorii hotelurilor noastre.” (Călin Ile, Director General ibis România).

Conceptele #MyRoom, #Heartist, #Planet21 de la Accor Hotels, #Petfriendly, #FoodWaste, Livada de meri ibis, campaniile de CSR, promovarea și susținerea proiectelor culturale, concertele de muzică live desfășurate în barurile din incinta ibis și sesiunile de formare oferite angajaților sunt câteva dintre activitățile care confirmă filosofia turismului experiențial la ibis.

”Generația millenials este în permanență conectată în mediul online; și mai interesată de experiențe decât de posesii, colecționarea de lucruri, mașini ori case. Reprezentanții ei revin într-un loc vizitat dacă experiențele pozitive anterioare ori recomandările celor apropiați sunt dublate de “ceva nou”. Calitatea serviciilor și confortul clienților sunt standarde de respectat necondiționat de către echipa noastră, iar promisiunea unor experiențe culturale și de business memorabile este în centrul strategiei noastre de marketing pentru 2018” (Irina Costea, Marketing Manager ibis România).

Camera de poveste se găsește la ibis

Echipa ibis a pregătit în fiecare hotel camere cu poveste, surprinzătoare la fiecare detaliu, pentru pasionații de sport (Sport Room la ibis Sibiu), pentru cei care au muzica în sânge (Music Room la ibis Gara de Nord), pentru cei cu chef de visare (Flower Room la ibis Sibiu), pentru îndrăgostiții de mare (Sea Room la ibis Constanța), de teatru (Theatre Room la ibis Sibiu) ori pentru cei care vor tradiție și culoare la un loc cu dotările și confortul unui hotel modern (Blue Room și Red Room la ibis Palatul Parlamentului). Pasionații de călătorie pot afla aici ce înseamnă experiența #MyRoom http://ibishotels.ro/myroom/.

Oferte pentru bucuria de a călători, a descoperi, a trăi

Ofertele de preț nu sunt doar despre reduceri, ci mai mult despre ocaziile de planificare a unei călătorii de care să se bucure din plin. Cum ibis este prezent în orașele pline de vivacitate, unde înfloresc evenimentele culturale, devenim parteneri ai acestor inițiative și le oferim tot suportul posibil (Raluca Mihaescu – General Manager ibis Palatul Parlamentului). ibis România organizează seria de concerte Live Stages (ibis Gara de Nord), e gazda unor evenimente de sport și conferințe (ibis Sibiu și Constanța), sustine evenimentele de celebrare a 82 de ani de la deschiderea Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, se numără printre partenerii Europa Fest și ai ediției a XI-a a Turneului Internațional Stradivarius. Mai mult, în ultimii ani, cei care au fost la spectacole de Teatru în București, în baza biletului, primesc un discount semnificativ la cazarea la ibis.

”Clienții ibis sunt informați despre oferte și antrenați în variate activități care să facă din șederea la ibis nu doar o simplă cazare, ci un loc care să le permită să profite la maximum de vacanță ori de călătoria de business.” (Camelia Cristea – General Manager IBIS Sibiu).

În centrul experiențelor sunt oamenii

”Evenimentele culturale, sportive și de business din destinatiile unde suntem prezenți sunt mereu în atenția noastra, însă promisiunea experienței nu se limitează doar la programele de oferte și comunicarea în online, ci mai degrabă la interacțiunea cu oamenii ibis. Pentru că până la urmă lucrăm în ospitalitate sau cum ne place nouă să ii spunem #people industry.” (Ruxandra Dima – General Manager ibis Constanta).

Filosofia ibis este reflectată și în programul #ibisPeople, un program de formare și de valorificare a angajaților. Acesta presupune traininguri, workshopuri și implicarea echipei în comunitate. Fără o echipă dedicată nu ar fi fost posibilă nominalizarea la categoria ”Cel mai bun program CSR derulat în industria turismului și ospitalității” din cadrul Romanian TopHotel Awards, care a însumat peste 2.000.000 de copaci plantați în 2017, într-o campanie de reîmpădurire de proporții.

„Îi încurajăm pe fiecare dintre angajatii noștri să fie proactivi în transformarea Grupului. Atunci când oamenii din echipă progresează, întreaga organizație se concentrează pe schimbare.” (Arantxa Balson Group Talent & Culture Director Accor Hotels). De aceea, în 2017, ibis Romania a dedicat 928 de ore de training pentru formarea și dezvoltarea a 120 de angajați.

Experiența digitală reunește toate poveștile, proiectele și serviciile ibis

ibis România a lansat pe 18 mai și noul site, care reunește serviciile, noutățile, ofertele și proiectele ibis din țară, într-o versiune user-friendly, aliniată vizual cu directia globală a brandului.  Îmbunătățirea experienței utilizatorului în interactiunea digitală cu brandul, precum și nevoia de a comunica experiența ibis mai clar, mai dinamic și creativ, au fost vectorii schimbării site-ului www.ibishotels.ro.

Despre ibis România

ibis este parte din Accor Hotels, unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere din Europa. Creat în 1974, ibis este liderul european în hoteluri economy și al patrulea în categoria sa la nivel internațional. În România, ibis este prezent cu 4 hoteluri în 3 orașe din România: București, Sibiu și Constanța. Descoperă mai multe pe http://ibishotels.ro/.

Contact: Irina Costea irina.costea@ibishotels.ro; Ioana Barbu – ioana@bright-kite.ro; H3302-RE@accor.ro; (+40)21/3009110

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole