Oferte vacanțe litoral. Care sunt cele mai căutate stațiuni

Reprezentanții Asociației Litoral – Delta Dunării spun că în mini vacanța de 1 Mai au ajuns la malul mării peste 40.000 de turiști. Cei mai mulți care au căutat oferte vacanțe litoral pentru această perioadă, în jur de 30.000, sunt în Mamaia, unde s-a organizat un festival de muzică electronică.

Ministrul Turismului a declarat că mai mulți turoperatori care aduc turiști din Germania în vacanțe litoral au transmis că mai mulți clienți s-au plâns de faptul că stațiunile sunt zgomotoase. În topul celor mai gălăgioase, ministrul Mircea Titus Dobre a nominalizat Eforie, Costinești și Vama Veche.

Vara aceasta, cei care vor merge în vacanțe litoral România ar putea avea parte de o supriză. Ministrul a anunțat că barurile, cluburile și restaurantele care depășesc limita de zgomot admisă vor fi amendate.

„Mă gândesc la o măsurare a decibelilor din anumite zone de pe litoralul românesc, pentru că acest lucru mi-a fost ridicat chiar de turoperatori din Germania în momentul în care am participat la Târgul de la Berlin.

Eu nu-mi permit cât conduc această instituţie să avem reclamaţie sau să pierdem turişti doar din acest motiv”, a declarat ministrul Dobre.

Oferte vacanțe litoral. Schimbări la 2 Mai și Vama Veche

De altfel, deja au fost anunțate schimbări importante în câteva stațiuni, care se vor aplica începând cu vacanțe litoral de anul acesta. Mai exact, administrația locală Limanu a anunțat că vor impune noi reguli pentru terasele și agenții economici din stațiunile 2 Mai și Vama Veche.

Una dintre măsuri se referă la zgomot. De exemplu, nivelul de zgomot este de 75dB „în saloane fără orchestră, respectiv 90 dB pentru saloane cu orchestră în interior, 70 dB la exterior în cadrul zonei funcționale și 65 dB la limita zonei funcționale”. De asemenea, toate boxele nu vor mai fi orientate decât „către interiorul perimetrului unității”, iar în cazul barurilor, vor fi orientate către mare.

O altă regulă importantă se referă la amenajarea teraselor. Este permis doar „mobilier din și/sau fier forjat/material plastic de calitate superioară cu design modern”. Cromatica mobilierului va fi: albastru ultramarin, albastru aquamarin, crem deschis, tonuri de brun de la deschis la închis. De asemenea, mobilierul rustic este acceptat doar în Vama Veche.

Oferte vacanțe litoral. Ce se va putea vinde în Vama Veche

Orarul de funcţionare a teraselor în 2 Mai, între 1 mai şi 31 octombrie nu va depăşi ora 23.00, respectiv ora 24.00, în weekend, iar în restul anului ora 22.00. În Vama veche orarul de funcţionare al teraselor nu este impus, cu condiţia respectării normelor de zgomot. Cei care nu respectă regulile pot primi amenzi de la 1.000 de lei până la 2.500 de lei.

De asemenea, regulamentul impus de de Primăria Limanu mai precizează că în Vama Veche sunt permise mai multe tipuri de activităţi economice cu caracter temporar, printre care activităţi de comerţ de mic detaliu: cărţi, presă, handmade, baloane, legume-fructe, cinema, jocuri de artificii, activităţi sociale, culturale şi sportive, campanii promoţionale.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole