Colmar, unul dintre cele mai frumoase orașe mici din lume

Colmar este unul dintre cele mai romantice și mai frumoase orașe mici din Europa și din lumea. De asemenea, este și o destinație perfectă pentru cei îndrăgostiți. De altfel, i se mai spune și „Mica Veneție e Alsaciei”. Situat în partea de nord-vest a Franței, Colmar este unul dintre cele mai cunoscute și reprezentative orașe alsaciene.

Imediat cum ajungi aici te impresionează arhitectura deosebită a clădirilor și peisagistica. Însă, vei descoperi după o plimbare și multe alte locuri și clădiri superbe în Colmar.

Imediat ce ajungi în centrul vechi al orașului Colmar te vei simți ca teleportat într-o lume din timpuri vechi. Cu siguranță te vei îndrăgosti de tablul cu străduțe mici pietruite și case colorate. În apropierea de Place de la Cathedrale trebuie neapărat să vă plimbați pe Rue de Marchands, Rue des Tetes sau Rue des Clefs.

În Place de la Cathedrale trebuie să faceți o vizită la Biserica Colegiata Saint-Martin, care are o arhitectură gotică medievală. În aceeași zonă puteți vizita Ancien Corps de Garde, o clădire vechi care a avut mai multe utilizări de-a lungul timpului, de la piață până la judecătorie sau locuință pentru soldați.

Cea mai veche clădire din Colmar este Maison Adolph, care a fost construită în 1350. Este o superbă construcție în stil gotic. Clădiri importante în Colmar mai sunt Saint-Matthieu, o biserică protestantă construită în secolul al XII-lea, sau casa bancherului Ludwig Scherer, Maison Pfister, construită în 1537.

Neapărat trebuie să ajungeți și la Muzeul Bartholdi. Aici puteți admira operele sculptorului Auguste Bartholdi, care s-a născut în Colmar și este un adevărat simbol al micului oraș alsacian.

Un alt loc de vizitat în Colmar este Muzeul Unterlinden. Aici a fost o mănăstire dominicană din secolul al XII-lea. Aici pot fi admirate mai multe lucrări artistice, printre care sculpturi, dar și picturi, obiecte decorative sau de mobilier.

O altă clădire deosebită, care are valoarea istorică în Colmar este Koifus. Construită în secolul al XV-lea, clădirea a fost un centru economic, pentru că aici erau aduse multe mărfuri și se se plăteau cele mai multe impozite.

De asemenea, trebuie neapărat să vă plimbați prin cartierele Krutenau și Tanners, unde aveți priveliște de senzație cu locuințele colorate ale Colmarului.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole