Cauti destinatii de vis? Sigur nu stiai de aceste locatii absolut fabuloase

Te gandesti unde sa pleci pentru a scapa de stresul vietii, agitatia saptamanii de lucru si zgomotul traficului? Pentru a afla, am realizat o selectie de destinatii de vis, locuri reale, care arata smulse dintr-un basm.
Aceste destinatii de vis, sunt atat de magice incat, este greu de crezut ca sunt reale.

1. Un mozaic gigant de culoare, in Olanda
Campurile uimitoare de lalele din Olanda, in culori vibrante, rosu, roz si galben, arata ca o opera de arta din cartile pentru copii. Aceasta regiune de coasta din Tarile de Jos va va aminti de Vrajitorul din Oz. Este o adevarata incantare sa faci o plimbare pe jos, cu bicicleta sau cu rulota pe aceste campuri colorate.

Lalelele au o bogata istorie. Florile au fost importate in Olanda in secolul al 16-lea si au atins punctul culminant in popularitate, in secolul al 17-lea – in timpul Epocii de aur olandeze – cand au creat pentru prima data „Tulip Mania„.

Cele mai populare domenii sunt situate in vestul Olandei, intre orasele Leiden si Den Helder. Sau cele situate in apropiere de orasul Enkhuizen si in provincia Flevoland din apropiere.
Mai mult de 3 miliarde de lalele sunt cultivate in Olanda in fiecare an, atragand zeci de mii de vizitatori in fiecare an. Sezonul lalelelor se intinde din martie pana in august, oferind calatorilor suficient timp pentru a vedea peisajele vibrante.

2. Sagrada Familia -O plasmuire fantezista a imaginatiei lui Gaudi in top destinatii de vis
Cu sculpturile sale simbolice, turlele acoperite si fatadele sculptate pline de imaginatie, Sagrada Familia se ridica din mediul urban al Barcelonei ca un castel gotic incarcat cu povestiri, spirite si secrete.

Proiectata de unul dintre cei mai arhitecti renumiti din Spania, Antoni Gaudi, istoria acestei biserici romano-catolice si apartinand Patrimoniului Mondial UNESCO, este o legenda in sine. Constructia a inceput in 1882, dar mai putin de un sfert din proiect a fost complet atunci cand Gaudi a murit, in 1926. De atunci, lucrarile au progresat lent, perturbate de Razboiul Civil Spaniol, un incendiu si o serie de controverse litigioase. Arhitectii planuiesc sa finalizeze proiectul in 2026, la centenarul mortii lui Gaudi.

Aflata in topul celor mai frumoase destinatii de vis, si fiind cel mai popular punct turistic din Barcelona, Sagrada Familia atrage 3 milioane de vizitatori anual.

3. Lake District – un peisaj care ar putea fura lumina reflectoarelor de pe orice erou de poveste

Cu peisajele sale demne de o carte postala, inconjurat de lacuri stralucitoare, paraie, dealuri si varfuri abrupte, Lake District din nord-vestul Angliei este literalmente scos din basme.
In fiecare an, 16 milioane de vizitatori vin in parcul national Cumbrian pentru croaziere pe lac, drumetii montane si vizitarea obiectivelor turistice.

4. Lacul Sørvágsvatn – Una dintre cele mai magice iluzii optice ale naturii
A fost odata ca niciodata, intr-o tara indepartata a Insulelor Feroe, stralucitorul Lac Sørvágsvatn (de asemenea, cunoscut sub numele de Lacul Leitisvatn), devenit cunoscut ca cel mai izbitor lac al insulelor.

Situat la mai mult de 6 km lungime, acesta este cel mai mare lac din Insulele Feroe si alegerea multora aflati in cautarea unor destinatii de vis.

Vizitati cele 18 insule stancoase, vulcanice conectate prin tuneluri, feriboturi, diguri si poduri, pentru a vedea mai ciudate iluzii optice ale mamei natura pe insula Vagar. Insulele sunt, de asemenea, gazda, altor atractii naturale, cum ar fi pasari rare, stanci dramatice de coasta si pajisti cu iarba presarate cu oi.

5. Preikestolen, Norvegia
Ivindu-se dramatic deasupra apelor reflectorizante ale Lysefjord, prapastia spectaculoasaa Preikestolen din Ryfylke, Norvegia, va va taia rasuflarea doar privind-o.

De asemenea, cunoscut sub numele de Amvonul predicatorului sau Amvonul de piatra, deoarece seamana cu un pupitru, Preikestolen este un platou stancos de 25×25 m, care se inalta la 604m de apele cristaline de mai jos.

Stanca abrupta a fost formata in timpul Erei Glaciare, in urma cu aproximativ 10.000 de ani, cand marginile unui ghetar au lovit muntii din jur. Apa ghetarului a patruns crevasele muntelui si a inghetat, in cele din urma spargandu-se in portiuni colosale. Ceea ce a ramas in urma este prapastia Preikestolen.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole