Fără vize Canada. S-au deschis granițele pentru români

0
1786
Fără vize Canada FOTO: Rick Ligthelm/Flickr
Fără vize Canada FOTO: Rick Ligthelm/Flickr

Fără vize Canada. Ambasada Canadei la București anunță că de la 1 mai cetățenii români care au avut în ultimii zece ani viză pentru Canada sau au în prezent viză pentru SUA, pot ajunge peste Ocean doar prin completarea unui formular pentru autorizație de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că este important ca, în momentul efectuării cererii, toate rubricile să fie completate şi să fie introduse datele personale exact aşa cum sunt menţionate în paşaport.

Taxa pentru obţinerea Autorizaţiei de Călătorie Electronice este de 7 dolari canadieni şi trebuie plătită în momentul completării aplicaţiei online. În cazul în care vă deplasaţi în Canada însoţiţi de mai mulţi copii minori este necesar să completaţi câte un formular pentru obţinerea eTA pentru fiecare dintre aceştia.

Fără vize Canada. Data de la care se deschid granițele pentru toți românii

Pe 15 februarie, Parlamentul European a aprobat Acordul Economic şi Comercial Complet (CETA) între Uniunea Europeană şi Canada, pentru a intra în vigoare, acesta trebuind aprobat de zeci de camere parlamentare regionale, naţionale şi federale.

În contextul semnării Tratatului CETA, România a negociat un acord bilateral cu Canada care va permite eliminarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii români.

Ministrul canadian al Imigrației, John McCallum, declara în luna noiembrie a anului trecut că românii și bulgarii nu vor mai avea nevoie de viză începând cu 1 decembrie 2017.

Fără vize Canada. Obiective turistice de vizitat

Agențiile de turism au pachete de vacanțe în Canada. De exemplu, un circuit de 13 zile la agenția de turism Eturia, în care vizitați cele mai importante atracții ale Canadei, costă aproximativ 1.700 de euro.

De exemplu, în primele zile vei putea vizita Kingston, apoi McDonald Freeway, orașul Brockville, acesta fiind situat in mijlocul zonei celor 1000 de insule, având o importantă încărcătură istorică.

Printre obiectivele turistice din Montreal, îți sunt recomandate Piața Jaques Cartier cu Biserica Notre Dame, strada St. Denis și Mt. Royal cu zonele rezidențiale exclusiviste. Mai poți vizita Piața Artelor, Universitatea McGill, Muzeul Artelor, Catedrala Maria, faleza râului St. Lawrence, Stadionul Olimpic și Grădinile Botanice.

Pachetul mai cuprinde, printre altele, excursii în Ottawa, Parcul Provincial Algonquin, cea mai întinsă plajă de apă dulce din lume, Wasaga Beach, orașele Goderich, Waterloo sau cascada Niagara.

În ultima zi, la întoarcerea în Toronto,  vei avea ocazia să vizitezi Turnul CN, a doua cea mai înaltă clădire din America de Nord, cu o înălțime de peste 500 metri. Lângă Turnul CN se află impresionantul Stadion Skydome.

Îți vei continua incursiunea în Toronto vizitând cartierele financiare din Toronto, Strada Yonge, Yorkville, Forest Hill și Casa Loma – casa finanțatorului canadian Sir Henry Pellatt. Vei merge apoi spre Portul și Debarcaderul Queen, trecând prin Cartierul Chinezesc, Piața St. Lawrence, vechea și noua Primărie, Centrul Eaton, Clădirea Parlamentului și Universitatea.

FOTO: Rick Ligthelm/Flickr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here