Frumosul oraș din Sicilia în care o casă valorează cât o cafea

În ultima perioadă, autoritățile din multe orașe mici și pitorești din Italia care se confruntă cu problema depopulării au luat decizia de a da casele părăsite în schimbul unor sume modice sau chiar pe gratis. În schimb, cei care intra în posesia caselor trebuie să-și ia câteva angajamente.

Cel mai recent caz este cel al unui oraș din Sicilia, denumit Bivona. Primăria a scos la vânzare la prețuri modice la zeci de case abandonate și promit că oferă bonusuri fiscale noilor rezidenți. Ce-i drept, casele au nevoie de lucrări pentru că au diverse stadii de degradare.

„În ultimii 40 de ani, populația noastră s-a redus la jumătate. Astăzi am ajuns la doar 3.800 de locuitori. Vrem să recuperăm măreția pierdută a orașului nostru. Odată aveam 8.000 de oameni în Bivona, care era un oraș înfloritor ”, a declarat consilierul local Angela Cannizzaro, pentru CNN. Ea este unul dintre inițiatorii programului de repopulare, prin care speră să aducă orașul la un nivel al populării din secolul al XVI-lea, perioada de glorie a zonei.

O casă în Bivona, dintre cele oferite de primăria orașului, costă doar 1 euro. În schimb, cumpărătorii trebuie să se angajeze că investesc în repararea lor și resturează proprietățile.

De asemenea, dacă în cazul unor orașe siciliene precum Mussomeli sau Cammarata se solicită un depozit de 5.000 de euro drept garanție, Bivona cere doar 2.500 de euro. Potrivit contractului, renovarea se poate face în termen de patru ani.

„Renovarea poate să înceapă după un an și să se termine în termen de trei ani. De asemenea, cei care aleg să își stabilească domiciliul aici vor avea facilități fiscale”, a mai spus Angela Cannizzaro.

Reprezentanții primăriei mai spuncă în ciuda numeroaselor clădiri părăsite, centrul vechi al orașului este o zonă vibrantă, cu aer istoric și foarte primitor.

Primarul Milko Cina spune că e o calitate ridicată a vieții în orașul său și e „un loc optim pentru detoxifiere”.

„Nu există zgomot, doar natură pură și o panoramă minunată. Un cuplu de americani din Minneapolis ne-a vizitat recent. Au fost atât de fascinați de loc și de ambientul bucolic, încât nu au mai vrut să plece”, a mai spus primarul.

Casele din frumosul oraș din Sicilia, Bivona scoase la vânzare cu un euro vor fi listate în câteva zile pe site-ul localității – www.comune.bivona.ag.it – unde vor fi disponibile și harta cu localizarea, detalii și fotografii. Potențialii cumpărători își pot trimite cererile la: casea1euro@gmail.com.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole