Golful Maya – populara destinatie din Thailanda se inchide pe termen nelimitat

Turistii care isi doresc sa ajunga, in perioada urmatoare, in Golful Maya, faimoasa destinatie de vacanta a Thailandei, trebuie sa amane calatoria. Departamentul  Parcurilor Nationale din Thailanda, Conservarea vietii salbatice si a plantelor a anuntat ca plaja faimosa va ramane inchisa pentru o perioada nedeterminata.

Maya Bay - insula renumita a Thailandei interzisa turistilor 4 luni pe an
Maya Bay – insula renumita a Thailandei interzisa turistilor 4 luni pe an: Insula Phi-Phi-Maya Bay. Sursa foto: Pinterest.com

Adio plajelor inspumate din renumitul Golf Maya, cu stancile sale ametitoare din calcar. Destinatia populara de vacanta ar fi trebuit sa fie redeschisa in aceasta luna. Insa, interdictia impusa turistilor ramane valabila o perioada nedeterminata. Masura a fost adoptata de catre autoritati din cauza degradarii ecosistemelor din golf. Timpul in care niciun vizitator nu a pasit pe nisipul fin a permis coralilor sa se regenereze, dar se pare ca nu a fost suficient.

Maya Bay, devenit simbol in urma filmului ,,The beach”, in care a jucat Leonardo DiCaprio, a fost inchis in luna iunie. Portile acestui Paradis pierdut au fost inchise turistilor timp de 4 luni.

Golful Maya, una dintre cele mai frumoase plaje de intreg mapamondul

Industria turistica a avut mari pierderi, golful fiind unul dintre cele mai rezervate vacante exotice, in intreaga lume. Plaja Insulelor Andaman este aleasa pentru impresionantele recife de corali, ce pot fi admirate la adancime.

De altfel, mai multe parcuri nationale marine au fost inchise in Thailanda din luna mai pana in octombrie. Golful Maya din Insula Phi Phi, la fel ca si celelalte destinatii din aceasta tara, a promovat turismul nereglementat zeci de ani.

La inceputul acestui an s-a estimat un numar de pana la 5.000 de turisti pe zi si 200 de barci care opreau regulat in aceste ape. Un total de peste 35 de milioane de turisti, anul trecut, turisti care au lasat in urma lor munti de gunoaie.

Statisticile sunt ingrijoratoare. Potrivit cercetatorilor marini, 80% dintre recifele de corali din apele Thailandei au fost distruse.

Maya Bay - insula renumita a Thailandei interzisa turistilor 4 luni pe an
Paradisul pierdut din Thailanda: Maya Bay. Sursa foto: Youtube.com

Toate activitatile turistice au fost interzise in jurul recifelor de corali, in largul coastei de est a orasului Phuket.

Orice persoana care incalca noua lege va fi condamnata penal, cu pana la un an de inchisoare si cu o amenda de pana la 3.190 de dolari.

Best Islands: Maya Bay, Phi Phi Islands. Sursa video: Christine Kobzeff/Youtube.com

Masura de a inchide Maya Bay, a urmat decizicie guvernului din Filipine de a inchide timp de 6 luni (din aprilie) Insula Boracay. Si acest colt de Rai a avut de suferit din cauza turismului in masa. Insa, autoritatile au vesti bune, din aceasta luna insula va putea fi vizitata, dar in anumite perioade.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole