Insula din Europa în care găsești totul: plajă, apă, munte, pădure, cultură și distracție

Tenerife este cea mai mare insulă dintre insulele Canare. De asemenea, este și cea mai populată insulă a Spaniei și cu siguranță una dintre cele mai vizitate destinații turistice. Aici se mai găsesc și cele mai frumoase plaje din Spania, dar și cel mai înalt punct din această țară.

Anual, atrage milioane de turiști din toată lumea. Temperatura coboară rar sub 20 de grade Celsius și nu depășește 30 de grade și este considerată o destinație de vacanță pentru orice perioadă a anului.

Sunt mulți cei care aleg Tenerife datorită combinației de păduri luxuriante, munți, vulcani, apă, plajă, dar și deșert. Tenerife este atrage turiști și datorită distracției. Aici se organizează în fiecare an Carnavalul Santa Cruz de Tenerife, care ar putea intra în patrimoniul UNESCO.

Cele mai vizitate orașe și stațiuni din Tenerife sunt Santa Cruz de Tenerife, capitala insulei, Los Abrigos, un superb sat pescăresc, orașul vechi Adeje, Las America, oraș construit special pentru turiști, Los Cristianos, fost sat pescăresc, El Medano, un port și loc în care se practică windsurf sau Los Gigantes, renumit pentru stâncile sale.

De asemenea, cei care sunt pasionați de istorie, pot vizita mai multe situri arheologice și Piramidele Guimar, precum și Muzeul Arheologic din Puerto de la Cruz, Muzeul Naturii și al Omului, Muzeul Istoriei Tenerife sau Muzeul de Antropologie din Tenerife.

Dacă ajungeți în Santa Cruz de Tenerife, capitala insulei, trebuie neapărat să vizitați Auditorium din Tenerife, Turnurile Gemene Santa Cruz, înalte de 120 de metri, bisericile San Francisco, Concepției sau expoziția de scultpuri în aer liber, unde se găsesc opere ale unor artiști precum Henry Moore, Andreu Alfrao, Martin Chirino și Joan Miro.

Aici se găsesc plaje cu nisip vulcanic, de culoare închisă, precum și câteva plaje artificiale, cu nisip importat in Sahara. Cele mai aglomerate plaje sunt în sudul insulei. Printre cele mai faimoase plaje sunt Playa de Duoque (Costa Adeje), Playa de Las Vistas (Los Cristianos), El Bollullo (puerto de la Cruz) sau Playa de Las Teresitas (Santa Cruz).

Oferte de vacanțe în Tenerie puteți studia – AICI.

FOTO: steve p2008/Flickr

Tenerife

Tenerife
tenerife...........
Tenerife
Carnaval Tenerife 2016.29
playa negra

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole