Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete

Gradinile lumii le admiram in tacere sau exclamand de uimire, vrajiti de farmecul plantelor si maiestria omului, le pastram in memorie. Orasele lumii au creat adevarate spectacole naturale, cu mireasma si forme arhitecturale, ce doar in vis am crede ca pot exista. Lista nu este scurta, iar selectarea acelor gradini ce merita vazute este subiectiva. Astfel ca, aducem in atentie 10 amenajari care va vor uimi cu frumusetea lor. Si daca sunteti un pasionat al naturii, puteti vedea si alte gradini propuse de noi in articole mai vechi.

Gradina Tropicala Monte Palace, Madeira

Primul loc ocupat, in acest top ,,Gradini ale Lumii”, este, in viziunea noastra, de o gradina din Arhipelagul Madeira. Monte Palace este un loc sublim care indeamna la visare si relaxare totala, iar insula este magnifica, luati in calcul o urmatoare vacanta aici. Cei 70.000 de metri patrati cu plante exotice, stropite de apa cascadelor se afla in Funchal, cel mai mare oras al arhipelagului.

Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete
Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete: Gradina Tropicala Monte Palace. Sursa foto: portugal360.de

Gradina lui Claude Monet, Giverny, Franta

Una dintre atractiile Frantei este, cu siguranta, Gradina pictorului impresionist, Claude Monet. Intr-una dintre calatoriile sale, artistul ramane profund impresionat de localitatea Giverny si decide sa se mute aici. In linistea de la tara, Monet se regaseste in mirifica gradina desenata de el in operele sale precum: ,,Iazul cu nuferi”, ,,Nuferi, armonie verde”. Gradina este deschisa pblicului si din luna aprilie si pana in octombrie aici pot fi admirati nuferi, trandafiri, liliacul, azalee, dar si specii de salcie, bambus negru si castan.

Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete
Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete: Gradina Claude Monet. Sursa foto: gustarte.ro

Gradinile lumii: Gradina Bagh-e Fin, Kashan, Iran

Gradinile Paradisului Persian sunt locul ideal pentru depanat povesti ca in ,,O mie si una de nopti”. Amplasata in mijlocul desertului, constructorul sa Shah Abbas I, sahul Persiei, va termina constructia in 1590. Ce este surprinzator: sistemul de irigatii care asigura apa din piscinele care se afla in gradina, totul pe o suprafata de 2, 3 hectare.

Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete
Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete: Gradina Bagh-e Fin. Sursa foto: karnaval.ir 

Gradina Luxembourg

Jardin du Luxembourg este cel mai bun exemplu de oaza in mijlocul unui oras european. Gradina de 23 de hectare a fostamenajata in Cartierul latin al Parisului si astazi bucura mii de priviri cu spectacolul sau de culoare. Parizienii, dar si turistii din intreaga lume trebuie sa multumeasca pentru initiativa, Mariei de Medici care si-a dorit un loc linistit, ferit de ochi iscoditori. Azi, in fostul palat Luxembourg isi are sediul senatul Frantei. 

Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete
Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete: Gradina Luxembourg. Sursa foto: Wikipedia.org

Gradinile lumii: Gradina Acros, Fukoka, Japonia

Gradina Acros a fost amenajata pe acoperisul unui centru comercial din orasul Fukoaka din Japonia. Parcul verde se intinde si in fata cladirii, iar aici localnicii s epot bucura de oxigenul de la cele aproximativ 75.000 de plante.

Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete
Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete: Gradina Acros. Sursa foto: orangesmile.com

Gradina Bay, Singapore

Una dintre cele mai spectaculoase gradini ale lumii este cea din Singapore, care atrage an de an 1,5 milioane de turisti. Poate va veti intreba cum de niste plante au atata succes, iar raspunsul este: datorita atmosferei create, in special, a copacilor solari ce lumineaza seara. 101 hectare masoara gradina creata in forma de orhidee ce reuneste o multime de specii de plante. Merita vazuta! 

Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete
Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete: Gradina Bay. Sursa foto: Youtube.com

Gradinile lumii: Gradinile Miraculoase, Dubai

Un exemplu al plantelor crescute si mentinute in mijlocul desertului. Gradinile Miraculoase din Dubai au un nume tare inspirat pentru frumusetea verde si multicolora ce creste intr-una din cele mai aride zone ale lumii. Daca ajungeti in Dubai si vreti sa va plimbati prin gradina, luati-va cele mai confortabile incaltari! Veti avea de parcurs 72.000 de metri patrati ca sa admirati peste 45 de milioane de flori.

Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete
Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete: Gradinile Miraculoase. Sursa foto: almanahonline.ro

Gradina Exbury, Marea Britanie

Chiar daca se afla la 2 ore de mers cu masina de Londra, Gradina Exbury merita sa fie inclusa in ghidul turistic al Marii Britanii. Azaleele, camelii, bujorii, arbustii si copacii, chiar o linie ferata au fost viziunea bancherului britanic Lionel Nathan de Rothschild. Turistii pot vedea intreaga opera naturala din luna martie pana in noiembrie. Aici se pot bucura si de o plimbare cu locomotiva cu aburi care strabate proprietatea in 20 de minute.

Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete
Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete: Gradina Exbury. Sursa foto: thesouthamptonguide.com

Gradinile lumii: Gradinile Bahai, Israel

Incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, gradinile in trepte din Haifa sunt o minune a lumii. Cele 18 terase se intind la poalele Muntelui Cramel si daca veti fi atenti puteti vedea splendida Mare Mediterana. Acest loc este lacasul de cult pentru 5 milioane de credincioso ai religiei Bahai. Asimetria perfecta, alaturarea celor mai potrivite plante, plantarea chiparosilor au fost obtinute in 14 ani de munca continuua. Primii turisti au pasit in Gradinile Bahai in anul 2001.

Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete
Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete: Gradinile Bahai. Sursa foto: centruldepelerinaj.ro

Gradinile Powerscourt, Irlanda

Peisajul mirific al Gradinilor Powerscourt poate fi vazut in comitatul Wicklow al Irlandei. Domeniul reuneste un palat regal, construit in secolul al XVIII-lea, gradina si cea mai inalta cascada- cu o inaltime de 121 de metri. Arbori semeti, exemplare rare de sequoia, parc de distractii pentru cei mici, un restaurant, gradini amenajate in stiluri diferite, toate acestea intr-un loc in care sa petreci o dupa-amiaza placuta.

Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete
Gradinile lumii. 10 amenajari care va vor uimi de frumusete: Gradinile Powerscourt. Sursa foto: powerscourt.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole