Hotelul din România cu „piscină cu valuri” vrea să intre în lanțul lui Donald Trump

În vremea comunismului era hotelul care avea „singura piscină cu valuri din România”. A fost naționalizat de comuniști în urmă cu 70 de ani, apoi, după Revoluția din 1989, a ajuns la frații Păunescu. Acum, după procese lungi, s-a întors la moștenitorii constructorului, doctorul și politicianul Constantin Angelescu.

Este vorba despre Lido, o emblemă a Bucureștiului. De curând, deținătorul lanțului Phoenicia a închiriat hotelul pentru o perioadă de 15 ani, cu prima opțiune de cumpărare.

„Vreau să-l reîntorc la vremurile de glorie pe care le-a trăit acest hotel, care a fost multă vreme simbolul Bucureștiului. Vreau să-l pe harta turistică a Bucureștiului”, a declarat omul de afaceri Mohammad Murad, pentru Profit.ro.

Renovarea hotelului, care are 119 camere, va începe în curând, iar Murad spune că vrea să-l afilieze la lanțul hotelier Trump. Trump Hotels include mai multe unități de lux din New York, Las Vegas, Toronto, Panama, Vancouver, Washington sau Chicago.

Hotelul Lido a fost construit în anii `30 de către doctorul Angelescu, care a studiat medicina la Paris și s-a specializat în chirurgie. A fost doctor la Spitalul Brâncovenesc și Spitalul Filantropia și apoi director la Clinica Universitară de Chirurgie.

Din 1901 a intrat în politică, în Partidul Național Liberal. A fost parlamentar, apoi ministru al Lucrărilor Publice, la Educație și consilier regal.

Mohammad Murad este cel mai mare investitor din turismul românesc. Cea mai mare tranzacție pe care a făcut-o în ultima vreme este cea prin care a cumpărat lanțul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere, din stațiunea Olimp. A costat 10 milioane de euro și anunță că vrea să investească 15 milioane de euro și să-l redeschidă în vara anului viitor.

Mohammad Murad mai deține, pe lângă hotelurile Poenicia și lanțul de fast food-uri Spring Time și fabrica de conserve Mandy.

FOTO: armyuser.blogspot.com
         Hotel Lido avea o piscină cu valuri, acționate printr-un sistem mecanic                             FOTO: armyuser.blogspot.com

FOTO: Stefanjurca/Wikimedia Commons

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole