FOTO: Stefanjurca/Wikimedia Commons
FOTO: Stefanjurca/Wikimedia Commons
Hotelul din România cu „piscină cu valuri” vrea să intre în lanțul lui Donald Trump
Voteaza articolul tau preferat

În vremea comunismului era hotelul care avea „singura piscină cu valuri din România”. A fost naționalizat de comuniști în urmă cu 70 de ani, apoi, după Revoluția din 1989, a ajuns la frații Păunescu. Acum, după procese lungi, s-a întors la moștenitorii constructorului, doctorul și politicianul Constantin Angelescu.

Este vorba despre Lido, o emblemă a Bucureștiului. De curând, deținătorul lanțului Phoenicia a închiriat hotelul pentru o perioadă de 15 ani, cu prima opțiune de cumpărare.

„Vreau să-l reîntorc la vremurile de glorie pe care le-a trăit acest hotel, care a fost multă vreme simbolul Bucureștiului. Vreau să-l pe harta turistică a Bucureștiului”, a declarat omul de afaceri Mohammad Murad, pentru Profit.ro.

Renovarea hotelului, care are 119 camere, va începe în curând, iar Murad spune că vrea să-l afilieze la lanțul hotelier Trump. Trump Hotels include mai multe unități de lux din New York, Las Vegas, Toronto, Panama, Vancouver, Washington sau Chicago.

Hotelul Lido a fost construit în anii `30 de către doctorul Angelescu, care a studiat medicina la Paris și s-a specializat în chirurgie. A fost doctor la Spitalul Brâncovenesc și Spitalul Filantropia și apoi director la Clinica Universitară de Chirurgie.

Din 1901 a intrat în politică, în Partidul Național Liberal. A fost parlamentar, apoi ministru al Lucrărilor Publice, la Educație și consilier regal.

Mohammad Murad este cel mai mare investitor din turismul românesc. Cea mai mare tranzacție pe care a făcut-o în ultima vreme este cea prin care a cumpărat lanțul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere, din stațiunea Olimp. A costat 10 milioane de euro și anunță că vrea să investească 15 milioane de euro și să-l redeschidă în vara anului viitor.

Mohammad Murad mai deține, pe lângă hotelurile Poenicia și lanțul de fast food-uri Spring Time și fabrica de conserve Mandy.

FOTO: armyuser.blogspot.com
         Hotel Lido avea o piscină cu valuri, acționate printr-un sistem mecanic                             FOTO: armyuser.blogspot.com

FOTO: Stefanjurca/Wikimedia Commons

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here