Imagini virtuale cu unul dintre cele mai frumoase castele din România au ajuns în SUA

Primăria Hunedoarei și Discovery Channel au colaborat pentru a realiza o producție virtuală (virtual reality – VR) la Castelul Corvinilor.

Filmările se vor face pe 3 octombrie, iar imaginile vor putea fi văzute cu ochelarii VR pe platforma Discovery și site-ul castelului, cu ocazia Halloween-ului.

De asemenea, foarte important pentru turismul din România, una dintre televiziunile Discovery din Statele Unite, Destination America, va prelua o parte din imagini. Vor fi difuzate materiale de tip making of, interviuri cu echipa de filmare și ghizii castelului.

Un alt proiect interesant la Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost cel al unei echipe de 12 artiști din țară, care au participat timp de cinci zile la atelierul de artă digitală „Poveștile monumentelor”. Aceștia au fotografiat, filmat și înregistrat sunete din castel și din preajma acestuia, în încercarea de a reda cât mai interesant atmosfera pe care o poate întâlni acolo un turist pasionat de istorie și frumos.

Reprezentanții muzeului Castelul Corvinilor din Hunedoara au spus că numai în luna august au fost aproape 75.000 de turiști din România și din străinătate. Aceștia au adus castelului încasări de peste 1,6 milioane de lei. De la începutul anului au fost peste 223.000 de vizitatori.

Castelul Corvinilor, numit și castelul Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara. Castelul a fost restaurat și transformat în muzeu.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole