Londra nestiuta. 6 locuri pe care sa le cautati la urmatoarea vizita!

Londra nestiuta este un oras mare, indraznet si frumos, cu suficiente atractii turistice si scene culturale cat pentru o vacanta intreaga. Dar metropola londoneza nu este doar despre atractiile bine-cunoscute. Unele dintre cele mai valoroase locuri din Londra sunt, de asemenea, cele mai putin cunoscute. Lista include o statie de pompare victoriana, studiouri magice, gradini exotice, cartiere energice si piete arhitecturale.

Studiourile Harry Potter

Fanii filmelor Harry Potter se pot delecta in parcul tematic construit de studiourile Warner Bros. Printre decorurile pe care le veti gasi aici sun misterioasa Padure Interzisa sau Marele Zid de la Hogwarts. Parcul are in prezent un nou punct de atractie, Banca Gringotts, locul in care vrajitorii isi pun la pastrare comorile. Aceasta isi va deschide portile pe data de 6 aprilie.

Londra nestiuta. 6 locuri pe care sa le cautati la urmatoarea vizita!
Studiourile Harry Potter. Sursa foto: https://www.getyourguide.com/london-l57/warner-bros-studio-tour-london-including-transportation-t16403/

Admiratorii cartilor semnate de J.K. Rowling pot incepe Studio Tour London – The Making of Harry Potter printre candelabra, registre, goblini, costume, cripte.

Londra nestiuta: Conservatorul Barbican

Barbicanul nu este cu siguranta secret, dar intre teatru, dans, filme, expozitii s-ar putea sa fiti surprinsi sa aflati ca aceasta bijuterie a unui spatiu verde este de fapt cel de-al doilea mare conservator din Londra, cu Kew Gardens in frunte. In plus, este casa a 1500 de specii diferite, de la palmieri, pana la cactusi rari. Conservatorul Barbican este un punct de atractie pe harta Londrei, o retragere in liniste, departe de agitatia strazilor.

Londra nestiuta. 6 locuri pe care sa le cautati la urmatoarea vizita!
Conservatorul Barbican. Sursa foto: https://www.headbox.com/spaces/5918-book-conservatory-barbican-london

Piata Leadenhall

Daca ajungeti in Londra nu ocoliti arhitecturala Piata Leadenhall, o piata de inspiratie Victoriana, acoperita care a fost cladita pe strada Gracechurch. Este un simbol al orasului vechi, inca din secolul al XIV. Ce veti gasi aici? Intre orele 10 si 18, atunci cand piata isi primeste oaspetii, puteti gasi branzeturi, verdeturi, flori, in principiu diversi comercianti. Insa, nu marfurile sunt atractia principala, ci structura pietei cu acoperisul pictat, caramida rosie si pardoseli pietruite, concepute in anul 1881 de catre Sir Horace Jones. Piata aceasta apare si in filmul Harry Potter si Piatra Filozofala.

Leadenhall. Sursa foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Leadenhall_Market

Londra nestiuta: Statia de pompare Crossness

Bine, poate ca o statie de pompare nu este o atractie turistica, insa, cei care apreciaza arhitectura victoriana pot doar sa insiste asupra acestui tip de excursie. Finalizata in 1865, aceast capodopera industriala este acum o cladire clasificata in clasa 1, care ofera excursii ghidate. Este o atmosfera fascinanta, fotografiile ies geniale!

Londra nestiuta. 6 locuri pe care sa le cautati la urmatoarea vizita!
Statia de pompare Crossness. Sursa foto: https://secretldn.com/crossness-pumping-station/

Casa palmierului

Aceasta padure tropicala interioara, cu vedere spre malul marii si gradini imaculate, ar putea fi confundata cu usurinta cu ceva exotic care nu are legatura cu metropola londoneza. Insa, acesta este paradisul botanic, accesibil atat pentru localnici cat si pentru turisti in Gradinile Kew.

Londra nestiuta. 6 locuri pe care sa le cautati la urmatoarea vizita!
Gradinile Kew. Sursa foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kew_Gardens_Palm_House_Interior_Panorama_-_July_2009.jpg

Londra nestiuta: Cartierul Soho

Fiecare oras are un cartier renumit pentru ceva, la fel si Londra! Cartierul Soho este divers, niciodata linistit, plin de viata ce atrage atat londonezii cat si turistii. Istoria, locurile si atmosfera fac din acesta un loc minunat pentru a gasi divertisment live, mancare interesanta si viata de noapte. Luati la rand magazinele de tip boutique, relaxati-va in Piata Soho sau bucurati-va de un spectacol din West End. Soho este, de asemenea, cunoscut pentru spectacolele tip burlesque si comunitatea gay din Londra.

Cartierul Soho. Sursa foto: https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwjfoL-LwK_hAhWQaVAKHV9MDTEQjhx6BAgBEAM&url=https%3A%2F%2Fwww.timeout.com%2Flondon%2Fthings-to-do%2Fsoho-area-guide&psig=AOvVaw267ySM6ZidH_TZFGXel_tW&ust=1554228925016464

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole