Tateyama Kurobe. Un traseu alpin cu nameti de 20 de metri

Tateyama Kurobe este unul dintre cele mai spectaculoase trasee montane. Acest traseu unic, cu nameti de pana la 20 de metri inaltime, se afla in Alpii Japonezi de Nord si este traversat de numeroase mijloace de transport precum autobuze, funicular si teleferice. Ruta acoperita de zapada a fost inaugurate in anul 1971 si a fost construita pentru a asigura  legatura dintre orasul Toyama ( prefectura Toyama) cu orasul Omachi (prefectura Nagano).

Tateyama Kurobe. Un traseu alpin cu nameti de 20 de metri
Acoperisul Japoniei. Sursa foto: https://edition.cnn.com/travel/article/tateyama-kurobe-alpine-route/index.html

Ceea ce este inedit la acest drum de 37 de kiloemtri este faptul ca, in portiunea cuprinsa intre Gara Tateyama si Ogizawa, masinile particulare nu au acces. Aceasta fiind o ruta turistica protejata este accesibila cu autocare speciale, masini electrice care s anu dauneze mediului. Un astfel de spectacol al iernii se poate vedea incepand cu luna decembrie pana in aprilie.  

Imposibil sa nu fi fost nemiscati de fotografiile din acest colt de lume, cu traseul montan Tateyama Kurobe. Numeroase publicatii de prestigiu au preluat rapid imaginile cu ”Acoperisul Japoniei’‘, ce pare neadevarat.

Tateyama Kurobe – locul pe care sa il explorezi in toate cele 4 anotimpuri

Poate va intrebati, in afara de nameti, ce alt punct de atractie exista aici, daca turistii se inghesuie sa prinda un loc. Raspunsul este simplu: peisajul este de vis la 3000 de metri altitudine, iar Parcul National Sangaku Chubu este de asemenea de vazut. Vizitatorii se pot bucura de privelisti ce taie rasuflarea, in toate cele 4 sezoane ale anului.

Tateyama Kurobe. Un traseu alpin cu nameti de 20 de metri
Tateyama Kurobe. Sursa foto: http://englishcafe.main.jp/visitjapanguide/tag/featured/page/2/

In primavara, zapada acumulata, mai ales in sectiunile superioare, Midagahara si Murodo, formeaza pereti albi inalti uriasi de aproape 20 de metri. Aceasta portiune poate fi vizitata de catre turisti de la mijlocul lunii aprilie pana la sfarsitul lunii iunie.

Potrivit www.alpen-route.com, in 2019, traseul se va deschide vizitatorilor intre 15 aprilie si 30 noiembrie. Anul trecut, acest coridor de nea a putut fi vazut in perioada 15 aprilie-22 iunie.

Tateyama Kurobe. Un traseu alpin cu nameti de 20 de metri
Tateyama Kurobe. Un traseu alpin cu nameti de 20 de metri. Sursa foto: https://www.ourawesomeplanet.com/awesome/2017/09/central-japan-day-3-4.html

Daca iarna si primavara, Alpii Japonezi impresioneaza cu acumularile de precipitatii sub forma de zapada, vara si toamna peisajele alpine sunt atractia principala.

Traseele de drumetii sunt alt mijloc prin care va puteti bucura de aceste inaltimi, in cel mai inalt punct numit Murodo. Alt moment important de-a lungul traseului este Tateyama Ropeway care ofera vederi panoramice. Barajul Kurobe, situat la peste 180 de metri inaltime este un alt punct de observatie incredibil, in special vara, cand nametii se topesc.  

Atractii si transport in Tateyama

Toyama Chiho Railway

Un tren care isi duce calatorii din satele din apropiere ( Dentetsu Toyama Station in centrul orasului Toyama City la Tateyama) in aproximativ o ora. Taxa de transport este de 1200 de yeni, valabila o singura ruta.

Tateyama Cablecar

Telecabina din Tateyama poate urca in doar 7 minute, iar tarifele pentru o singura persoana pornesc de la 720 de yeni. Cei care nu doresc sa isi piarda timpul la cozi pot face si rezervari anticipate, catre Murodo.

Highland Bus

In aceasta zona alpina functioneaza si cateva autobuze care isi plimba calatorii in punctele cele mai interesante. O calatorie intre statia Bijodaira si Murodo dureaza aproape 50 de minute. Pretul pentru o calatorie este de 1700 de yeni.

Tateyama Kurobe. Un traseu alpin cu nameti de 20 de metri
Autobuzele electrice. Sursa foto: tkk.alpen-route.co.jp

Murodo

Murodo lasa spectatorul sa se bucure de privelistea Muntelui Tateyama. Vara si toamna exista trasee care duc spre piscurile inconjuratoare si catre ”Valea Iadului”. In zona poate fi observata si activitate vulcanica, din cauza concentratiile de gaze. Cei care isi doresc sa ramana in aceasta zona alba o pot face la Complexul Murodo Station ce include Hotelul Tateyama, cel mai inalt hotel din Japonia.

Tateyama Trolley Bus

Aceste autobuze poarta calatorii prin tunel, intre Murodo si Daikanbo, un transfer rapid de 10 minute ce are mare succes.

Kurobedaira

Kurobedaira este o statie care asigura transferul intre Tateyama Ropeway si Kurobe Cablecar. Cei care ajung aici pot intra si in magazinul de suveniruri deschis.

Kurobe Cablecar

Cabina Kurobe ruleaza printr-un tunel, ceea ce este o raritate in lumea transportului pe cablu.

Tateyama Kurobe. Un traseu alpin cu nameti de 20 de metri
Telefericul din tunel. Sursa foto: https://www.meitetsu-kankobus.com/by000027520/Sursa foto:

Barajul Kurobe

Barajul Kurobe este de vazut, cu o inaltime de 186 de metri, devine cel mai inalt din Japonia. 15 tone de apa pe secunda se varsa din acest incredibil baraj, asta din iunie pana in octombrie. Turistii au posibilitatea sa faca si o plimbare pe lac.

Tateyama Kurobe. Un traseu alpin cu nameti de 20 de metri
Barajul Kurobe. Sursa foto: https://www.ana-cooljapan.com/destinations/toyama/kurobedam

Autobuzul tunelului Kanden

In 15 minute puteti calatori in portiunea dintre barajul Kurobe si Ogizawa, iar calatoria costa 1450 de yeni. de altfel, daca intentionati sa mergeti spre Murodo puteti face rezervari anticipate.

Ogizawa-Omachi

Ogizawa-Omachi este un serviciu de autobuz ce leaga aceste doua portiuni. Asta se intampla intr-o calatorie ce dureaza in jur de 40 de minute.

Stim ca japonia este mult prea departe, dar cand veti avea ocazia unica de a cunaoste acest popor stravechi, nu ocoliti Alpii Japonezi!

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole