Luna în care sunt cele mai ieftine bilete de avion

Ianuarie rămâne cea mai bună lună din an în care se pot cumpăra bilete de avion, arată o analiză a platformei Vola.ro. Diferența față de restul anului este de până la 60%.

De altfel, de la an la an, s-a observat și o creștere a interesului românilor de a-și cumpăra zboruri mai accesibile și vacanțe mai ieftine în prima lună a anului.

În acest an, destinațiile europene operate de companii aeriene low cost beneficiază de prețurile cele mai avantajoase în luna ianuarie și încep de la 20 euro/persoană pentru un bilet de avion dus-întors. La categoria cele mai ieftine bilete de avion se mențin Londra, Roma și Bruxelles.

Sunt urmate de Veneția de la 30 euro/persoană. Prețul biletelor de avion pentru Madrid, Dublin și Barcelona este începând de la 45 euro, iar pentru Copenhaga și Lisabona depășește 80 euro.

Românii pot profita de prețurile mici din ianuarie pentru a-și rezerva atât city break-urile din lunile de primăvară, cât mai ales biletele de avion pentru vacanța de vară.

Pentru românii care își doresc să călătorească la Londra în acest an, prețurile sunt cu până la 57% în medie pentru rezervările în luna ianuarie spre deosebire de rezervările făcute în luna iunie, de exemplu.

Pentru cei care sunt nehotărâți și așteaptă până în luna februarie să își rezerve biletul de avion, prețul mediu crește cu aproximativ 20% pentru fiecare destinație.

Din afara Europei, călătorii pot rezerva, spre exemplu, bilete de avion la Dubai cu până la 40% mai ieftin decât în restul anului, dar și Bangkok cu peste 30% mai ieftin decât în restul anului.

Potrivit vola.ro, dacă în 2018 s-au cumpărat peste 30.000 de bilete în ianuarie, anul acesta s-a depășit pragul de 40.000 de tichete pentru zboruri.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole