Maya Bay – plaja renumita a Thailandei interzisa turistilor 4 luni pe an

Maya Bay, un simbol al Thailandei, risca sa fie pierduta in timp daca nu se iau masuri. Astfel, autoritatile au decis sa inchida, timp de 4 luni pe an, plaja facuta celebra in lume de filmul ,,The Beach”, in care a jucat Leonardo DiCaprio. In perioada iunie-septembrie, turistii nu vor mai avea voie sa calce pe nisipul fin al celui mai frumos loc din Thailanda, potrivit The Guardian. Motivul pentru aceasta decizie: numarul mare de vizitatori care au distrus ecosistemul, fiind nevoie de o pauza pentru a permite naturii, coralilor sa se regenereze. 

Maya Bay - insula renumita a Thailandei interzisa turistilor 4 luni pe an
Maya Bay – plaja renumita a Thailandei interzisa turistilor 4 luni pe an. Sursa foto: tinyhousegiantjourney.com

Maya Bay este unul dintre locurile faimoase printre turistii dornici de vacante exotice la capatul lumii. Aceasta destinatie este aleasa pentru impresionantele recife de corali, a intregii faune marine ce pot fi admirate la adancime. Plaja Insulelor Andaman va fi inchisa incapand cu luna iunie a acestui an, iar decizia apartine Administratiei Parcurilor Nationale din Thailanda.

Maya Bay - insula renumita a Thailandei interzisa turistilor 4 luni pe an
Paradisul pierdut din Thailanda: Maya Bay. Sursa foto: Youtube.com

De altfel, mai multe parcuri nationale marine sunt inchise in Thailanda din luna mai pana in octombrie. Insa, datorita cererii turistilor, Maya Bay a ramas deschisa din 2000, cand s-au terminat filmarile la „The Beach” .

Faima Maya Bay printre turisti

Renumita plaja are, in medie, 5.000 de vizitatori pe zi, in timp ce, 200 de barci acosteaza zilnic. O echipa de biologi a descoperit ca 80% dintre coralii Thailendei au avut de suferit.

Maya Bay - insula renumita a Thailandei interzisa turistilor 4 luni pe an
Maya Bay – plaja renumita a Thailandei interzisa turistilor 4 luni pe an. Sursa foto: viaggi.nanopress.it

„Este ca si cum cineva a lucrat decenii şi nu s-a mai oprit”, a spus Thon Thamrongnawasawat, decan adjunct la Universitatea Kasetsart din Bangkok. ,,Suprasolicitata, toata frumusetea plajei a disparut. Are nevoie de o pauza”, a adaugat el, potrivit sursei citate.

Maya Bay - insula renumita a Thailandei interzisa turistilor 4 luni pe an
Maya Bay – plaja renumita a Thailandei interzisa turistilor 4 luni pe an: Insula Phi-Phi-Maya Bay. Sursa foto: Pinterest.com

Biologul marin afirma ca salvarea insulei este posibila daca se iau masurile necesare la timp. In luna octombrie, cand Maya Bay se va redeschide, accesul pe plaja va fi limitat la 2.000 de turisti pe zi. In timp ce, barcile se vor opri la docurile de vis-a-vis de insula.

Maya Bay - insula renumita a Thailandei interzisa turistilor 4 luni pe an
Thailanda: Plaja Maya Bay. Sursa foto: Pinterest.com

Pentru a va face o idee de popularitatea acestei destinatii, in 2017, mai mult de 35 de milioane de turisti au vizitat Thailanda. Comparativ cu anii 2000, cand Thailanda a avut un numar de aproximativ 10 milioane de turisti.

O alta destinatie exotica inchisa pentru 6 luni

Potrivit CNN, Insula Boracay, unul dintre locurile de vis ale globului, va fi inchisa timp de 6 luni pe an. Masura a fost adoptata de presedintele din Filipine, Rodrigo Duterte, pentru a reabilita acest taram exotic transformat in ,,fosa septica”. Boracay va fi inchisa vizitatorilor incepand cu data de 26 aprilie, timp de 6 luni, potrivit aceleiasi surse.

Maya Bay - insula renumita a Thailandei interzisa turistilor 4 luni pe an
Boracay, Filipine. Sursa foto: travelweekly-asia.com

Insula Boracay, in ultimii ani, a devenit destinatia ideala datorita plajelor sale. Intr-un sondaj publicat de revista Conde Nast Traveller, insula a fost desemnata cea mai frumoasa din lume in 2017.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole